AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Evde doğal tüy dökücü nasıl yapılır? Tüy dökücü krem tarifi

Evde baştan ayağa kişisel bakım nasıl yapılır? Kişisel temizlik nasıl yapılmalı? İstenmeyen tüyler sizin de mi canınızı sıkıyor? İşte sizin için araştırıp derlediğimiz bitkiler ile doğal tüy dökme yöntemlerinden faydalanabilirsiniz…

2022-05-19 15:40:08

Evde egzersiz ve pratik yemek tarifleri gibi evde kişisel bakım tüyoları da bu sürede en çok araştırılan konulardan biri oldu. Peki evde baştan ayağa kişisel bakım nasıl yapılır?

KİŞİSEL TEMİZLİK NASIL YAPILMALI?

Yüz bakımı, sabah uyandığınız ilk an başlar. Her sabah mutlaka uyanır uyanmaz yüzünüzü cilt tipinize uygun bir sabunla yıkamalısınız. Ayrıca her gün veya her iki günde bir yüz temizleme jeliyle yüzünüzü masaj yaparak yıkamalı ve cildinizin derinlemesine temizlenerek tazelenmesini sağlamalısınız.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN 

Her gün mutlaka düzenli nemlendirici kullanın. Özellikle yağlı cildi olanlar cildinin yağlanacağından korkarak nemlendirici kullanmıyor. Ancak bu cildin daha fazla yağlanmasına neden oluyor. Gözenekleri tıkamayacak özellikte yağsız bir ürün tercih etmelisiniz.

DOĞRU ŞAMPUANI KULLANIN 

Saç tipinize uygun doğru şampuanı seçtiğinizden emin olun. Şampuanlama sırasında, parmak uçlarınızla saç derinize hafif masajlar yaparak kan dolaşımını hızlandırın.

TOPUKLARI ATLAMAYIN 

Topuklarda oluşan çatlaklar yeterince derinleşirse ağrıya ve kanamaya neden olabilir. Bu yüzden çatlaklar ilerlemeden gerekli tedbirleri almalısınız. İlk yapmanız gereken iyi bir nemlendirici kozmetik krem almak. Duştan çıktıktan sonra ayaklarınız henüz nemliyken bu kremi topuklarınıza iyice yedirin ve cilde daha iyi nüfuz etmesi için pamuklu bir çorap giyin.

DİŞ BAKIMI İHMALE GELMEZ 

Uyku öncesi ve uykudan uyanıp yenen besinler çürük oluşum hızını 3 kat artırır. Sebebi uyku halinde çürük bakterilerinin normalden daha aktif olmasıdır. Uyku öncesi dişler fırçalanmalı, dişler etrafında plak kalmamalıdır.

AĞIZ ÇALKALAMA SULARI ÖNEMLİ 

Günde bir kez kullanılan ağız çalkalama suları çürük bakterilerinin faaliyetlerini yavaşlatacağından kullanımı son derece önemlidir.

DÜZENLİ EGZERSİZİ İHMAL ETMEYİN 

Vücudumuzda bulunan 1 milyon ter bezlerini spor yaparak düzenli çalıştırırsak cilt matlıktan kurtulup, parlaklık kazanır. Derideki kapanan gözenekler sporla birlikte açılır, derideki yağlanma temizlenmiş olur. İnsan kendini daha zinde hisseder. Ruh sağlığı yerinde olunca bu durum cildine olumlu yansır. Bu nedenle düzenli spor cildi olumlu etkiler ve daha pürüzsüz ve güzel olmasını sağlar.

BESLENME SAĞLIKLI CİLDİN TEMELİ 

Temiz, sağlıklı ve ışıldayan bir cildin temeli sağlıklı beslenmeden geçiyor. Özellikle somon gibi yağlı balıklar, parlayan bir cilde sahip olmak için idealdir.

Cildi onarmaya ve sıkılaştırmaya yardımcı olan protein ve cilt onarımının olmazsa olmazı omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından çok zengindir. Omega-3 yağ asidini yağlı balıklarda bulmak mümkündür. Cildi nemlendirmeye, güçlendirmeye yardımcı olur. Cildin esnekliğini artırarak kırışıklıkları engeller.

Günlük ve haftalık olarak yaptığımız kişisel bakımlar nelerdir?

El ve Ayak Bakımı

Vücut Bakımı

Saç Bakımı

Ağız ve Diş Bakımı

Giysi Bakımı

Genital Bölge Bakımı

Evde doğal tüy dökücü nasıl yapılır? Tüy dökücü krem tarifi

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için genellikle ağda ve epilasyon gibi çeşitli yöntemlere başvurulur. Oysa daha pratik ve etkili çözümler kullanmak hiçte zor değildir. Evde bitkisel yöntemlerle hazırlayabileceğiniz tüy dökücü krem tarifleri ile istenmeyen tüylerden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Doğal Tüy Dökücü Yöntemlerle Bitkilerin Gücünden Faydalanın

Limon ve Tuz Karışımı Doğal Tüy Dökücü

Limon ve Tuz Karışımı

Bu karışım vücuttaki kıllar alındıktan sonra uygulanır. Bir kabın içine limon sıkılıp üzerine 2 çay kaşığı da tuz eklenir. Ardından bu karışım kılların temizlendiği bölgelere uygulanır. Limon ve tuz kıl köklerine inerek köklerde zayıflamaya neden olur. Ancak bu karışımın ciltte yanma yapma riski vardır. Böyle bir durumda ise cildinizin zarar görmemesi için hemen yıkanmalıdır. Düzenli bir şekilde bu yöntem uygulanırsa tüylerde azalma ve zayıflama görülebilir.

Muz ve Yulaf Ezmesi Karışımı Doğal Tüy Dökücü

Muz ve Yulaf Ezmesi Karışımı

Eğer kuru bir cilde sahipseniz muz kıllarınızdan kurtulmanız için ideal bir malzeme olabilir. Bu amaçla kullanacağınız muz aynı zamanda yumuşak ve elastik bir cilde sahip olmanıza da yardımcı olur. Ancak kıllarla savaşmak için sadece muz yeterli olmayacaktır ve bu aşamada size gereken diğer malzeme yulaf ezmesidir.

Yapılışı: Olgun bir muzu iyice ezin ve üzerine 1-2 çay kaşığı yulaf ezmesi ilave edin Bu karışımı dairesel hareketlerde ovalayarak 15 dakika boyunca cildinize uygulayın Yüzünüzü bol su ile yıkayın Bu işlemi haftada iki kez tekrar edin.

 

Fesleğen ve Soğan Karışımı Doğal Tüy Dökücü

Fesleğen ve Soğan Karışımı

Yemeklerinize lezzet katan soğanın, fesleğen ile bir araya geldiğinde kıllarınızda kurtulmanıza yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Bu uygulamada tek dikkat etmeniz gereken soğanların içinden ince transparan zarları ayırmak olacak.

Yapılışı: İki adet soğanın zarlarını ayıklayın 10-12 adet fesleğeni bu zarlar ile karıştırın ve ezin Macun kıvamına gelince kılların üzerine uygulayın 15-20 dakika kadar bekletin Bol su ile yıkayın 1 ya da 2 ay boyunca haftada 3-4 kez tekrarlayın.

Yumurta Akı, Mısır Unu ve Toz Şeker Karışımı Doğal Tüy Dökücü

Yumurta Akı, Mısır Unu ve Toz Şeker Karışımı

Öncelikle yumurta akı sarısından ayrılır ve üzerine mısır unu ile toz şeker eklenir. Elde edilen karışım tüylü bölgeye uygulanır. İyice kuruyunca bol su ile yıkanır. Haftada 4 kez uygulanarak tüylenmede azalma gözlenebilir. Özellikle yüz bölgesindeki tüylerde etkili olduğu söylenir.

 

Bakla İle Doğal Tüy Dökücü

Bakla

Baklanın kabukları sıkılır ve elde edilen yarım çay bardağı su tüyleri aldıktan sonra ilgili bölgeye uygulanır. 30 dakika beklettikten sonra ise temizlenir. Düzenli kullanım sonrası kıl köklerini zayıflatabildiği söylenir.

Soğan, Sarımsak ve Siyah Merhem Doğal Tüy Dökücü

Soğan, Sarımsak ve Siyah Merhem

Bu yöntem için öncelikle 1 adet soğan köz haline gelene kadar ısıtılır. Ardından 1 diş sarımsak rendelenir ve eczanelerden tedarik edebileceğiniz siyah merhem ile rendelediğiniz sarımsak karıştırılır. Ardından bu karışım tüylü bölgelere ince bir tabaka olarak uygulanır ve bu tabakanın üzerine de köz haline getirilen soğan konulur. Bir hafta boyunca her gün uygulanan bu yöntemle istenmeyen tüylerde azalma görüldüğü iddia edilir.

Zerdeçal İle Doğal Tüy Dökücü

Zerdeçal

Eğer uygulama yapacağınız bölgedeki kıl yoğunluğu az ise 1-2 çay kaşığı zerdeçalı su ya da süt ile macun haline getirip tüylü bölgeye uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika boyunca ya da kuruyana kadar bekledikten sonra ise ılık su ile temizlemeniz gerekecektir. Eğer kıl yoğunluğunuz fazla ise zerdeçalı başka maddelerle karıştırmanız gerekebilmektedir.

Doğal Tüy Dökücüler

Zerdeçal & Süt & Limon Tuz ve limon Türk kahvesi ve karbonat Hamam otu Ceviz kabuğu Un ve hardal yağı Taze nane

Türk Kahvesi ve Karbonatın Uyumu!

Türk kahvesi özellikle ciltte peeling olarak kullanılır. Cildi yenileyici ve canlandırıcı etkiye sahip kahve; antibakteriyel özelliğe sahip karbonat ile bir araya gelince de istenmeyen tüylerde mucizeler yatabilir. Dr. Şems Arslan’ın önerisi olan bu tarifle tüylerinizde azalmayı gözlemleyebilir kısa sürede etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Malzemeler:

1 çay bardağı pişmiş Türk Kahvesi (telvesiyle birlikte)

1 çay bardağı karbonat

Uygulama:

Türk kahvesi ve karbonatı güzelce karıştırın ve istediğiniz bölgeye uygulayın.

Yumuşak hareketlerle birkaç dakika masaj yapın ve daha sonra o bölgeyi durulayın.

Bu yöntemi haftada bir – iki kez uygulayabilirsiniz.

 

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…