AKİT MENÜ

Gündem

'Erdoğan ile Aliyev gizlice anlaştı' iddiası

Azeri basını son günlerde sık sık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İlham Aliyev arasında bir anlaşma yapıldığından söz ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev arasında gizli bir anlaşma yapıldığı iddia ediliyor. İddiaya göre ikili arasında Suriye'de savaşa giden Azeriler ile Gülen örgütünün Azerbaycan'daki faaliyetleri konusunda bir anlaşma yapıldı. Anlaşmaya göre, Türkiye, Suriye'ye geçmeye çalışan Azerileri engelleyecek; Azerbaycan da Gülen Hareketi'ne karşı sessiz kalmayarak bazı adımlar atacak.

Başta Musavat Gazetesi olmak üzere, Azerbaycan basınına yansıyan haberlere göre Başbakan Erdoğan’ın Bakü ziyareti sırasında devlet başkanı İlham Aliyev ile gizli bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre Aliyev, Türkiye üzerinden Suriye savaşına katılmak isteyen Azerbaycan vatandaşlarının engellenmesini istedi; buna karşılık olarak da Erdoğan’a Gülen grubunun Azerbaycan bağlantısı konusunda “önleyici” vaatlerde bulundu.

Son günlerde Azerbaycan vatandaşı üç kişinin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmeye çalıştığı sırada Türkiye sınır güvenlik birimi tarafından gözaltına alınması Azeri basını tarafından bu iddiaları güçlendiren delilller olarak sunuldu.

Suriye’deki silahlı çatışmalara katılan Azerbaycan vatandaşlarının öldürüldüğüne dair Azeri basınında çok sayıda haber yer almış ve bu haber yetkililer tarafından da doğrulanmıştı. Suriye'ye giderek Esad'a karşı savaşan Azerbaycan vatandaşların Selefi-Vahhabi  hareketine bağlı oldukları ifade ediliyor.

Diğer taraftan Azerbaycan genelinde Selefilere karşı önlemlerin arttığı ve geniş önlemlerin alındığı belirtiliyor.

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar