AKİT MENÜ

Gündem

ADANA'DA KORKUTAN BOMBA İHBARI!

KKTC'de Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan Ercan Havalimanı'na gelen uçakta bomba bulunduğu ihbarı yapıldı. Ancak ihbarın asılsız olduğu tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Ercan Havaalanı bomba ihbarı nedeniyle uçuşlara kapatılırken, İstanbul'dan Ercan Havalimanı'na gelmekte olan iki uçak da Adana Havalimanı'na yönlendirildi. Havalanması gereken bir uçağın seferi de ertelendi.

Emniyet yetkilileri, bomba ihbarı yapılan uçaktaki yolcuların, güvenlik önlemleri alınarak uçaktan indirildiğini bildirdi.

Bomba ihbarı dolayısıyla polis ve itfaiye ekipleri Ercan Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Havaalanında köpeklerin de kullanıldığı aramalar, yaklaşık 2 saat sürdü. Aramalar sırasında havaalanındaki yolcuların dışarı çıkmasına, dışarıdakilerin de içeri girmesine izin verilmedi. Ekiplerin arama çalışmaları sonucunda, ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, dışarıda bekleyen yolcular, havaalanına alındı.

Yapılan açıklamada bomba ihbarı yapılan ve saat 21.00 sıralarında Ercan’a inen Pegasus uçağındaki 181 yolcunun tahliyesinin ardından bomba imha ekiplerinin uçakta aramalarını sürdürdüğü ifade edildi.

KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Ahmet Kaşif, bomba ihbarının yapılmasının ardından güvenlik güçlerinin tüm gerekli tedbirleri aldığını belirterek, yolcuların güvenli olarak uçaktan indirildiğini kaydetti. İhbarın asılsız olduğunu kaydeden Kaşif, Ercan Havaalanı'nın uçuşlara açıldığını söyledi.

İhbarın yapıldığı uçakta yolcu olarak bulunan Çengiz Tekin, Ercan Havaalanı'na çok sert bir iniş yaptıklarını belirterek, uçakta bir saat bekletildiklerini söyledi.


AA
Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar