AKİT MENÜ

Ekonomi

Artık zor bir şey kalmadı ihracat hedefi daha yakın

2023 yılı için 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi koyduklarını ifade eden Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 12 yılda 4 kat ihracat artışı yapan Türkiye’nin kalan 9 yılda 2.5 katlık artışı daha kolay yakalayacağını belirtti.

2014-04-26 21:57:02

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Artık zor bir şey kalmadı ve 12 yılda 4 kat ihracat artışı olduğuna göre 9 yılda 2,5 katlık bir artışla 500 milyar dolara ulaşırız” dedi. Elvan, Elazığ’daki bir düğün ve gösteri merkezinde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 85. Genel İdare Kurulu Gala Programı’ndaki konuşmasında, “Eğer zayıf bir yönetim anlayışı olsaydı, zayıf, güçsüz bir hükümet olsaydı bunların hiç birinin yapılması mümkün değildi” dedi.

Yıllardır Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesi özlemi içerisinde olduklarını, bugün çok iyi noktalara geldiklerini belirten Elvan, “Bu hem ülkemizin demokrasi standardı için hem de bu ülkenin büyümesi, kalkınması için yetmez. Potansiyelimizin altında büyüyoruz” diye konuştu.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın iradesinin önemine vurgu yaptı.

Barış sürecini iyi değerlendirdi

Güneydoğu’da barış ve huzur ortamının sağlanmasının ardından yeni teşvik sistemine göre 6’ncı bölgede yer alan Şanlıurfa’ya yatırım yağıyor.

Bölgeye son olarak baklava sektörünün lideri Güllüoğlu firması tarafından 8 milyon TL’lik süt ve hayvancılık entegre tesisi kuruldu. Proje çalışmalarına 2 yıl önce başlanan modern ve teknolojik tesis 1 yılda tamamlanırken, üretime hazır hale getirilen fabrika, düzenlenen törenle hizmete girdi. Yörede 2 gıda mühendisiyle birlikte toplam 40 kişiye istihdam imkanı sağlayan tesis günlük 35 ton süt işleme kapasitesi sahip. Bu tesis ile, başta baklava olmak üzere çeşitli ürün gruplarında kendi işlediği sütle ürettiği ham maddeleri kullanacak.

KALİTELİ TEREYAĞ BURADA

İşletmenin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbbettin Arzu, Eyyübiye İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, M. Nejat Güllü ve diğer yetkililer katıldı. Açılış töreninde konuşan 50 yıllık baklava ustası M. Nejat Güllü, vefat eden babasının hayali olan baklavada en iyi tereyağını bulma ve kullanma imkanına yeni açılan tesisle sahip olduklarını anlattı. (İHA)

 

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı