AKİT MENÜ

Gündem

“Başını aç öyle gel”

Başörtüsü mağduriyeti dinmek bilmiyor. İstanbul Üniversitesi son sınıf öğrencisi A.Ç, staj yapmak için başvurduğu Çemberlitaş Anadolu Lisesi Müdürü Yetkin Togay’dan aldığı cevap karşısında şoka uğradı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen adaylarıyla ilgil

2013-03-17 22:09:52

MEHMET ÖZMEN – İSTANBUL
İstanbul Üniversitesi son sınıf öğrencisi A.Ç, öğretmenlik uygulamaları gereği üniversite tarafından Çemberlitaş Anadolu Lisesi nde staj yapması için görevlendirildi. Okula giden A.Ç okul müdürü Yetkin Togay’ın “başörtüsüyle burada staj yapamazsın. Ya başörtüsünü açarsın ya da çekip gidersin” dedi.
resmi belge yokmuş!
İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi A.Ç., “Müdür bana; ‘sizin başörtülü olarak burada staj yapabileceğinize dair resmi bir belge gelmedi’ dedi. Ben Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek bu konuda varolan milli eğitim bakanlığının yönergesini okul müdürüne götürdüm. Bunun üzerine okul müdürü Yetkin Togay burada kılık kıyafetinizle ilgili bir maddenin olmadığını, başörtülü olarak okulda stajer olarak görev yapamayacağımı ya başımı açmamı ya da peruk takmamı istedi. Ben üç yönetmelikle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine uymakla yükümlüyüm. Kılık kıyafetle ilgili ben tamamen bir öğrenci olarak YÖK’e bağlıyım. Ben başörtülü olarak staj hakkımı kullanmak istiyorum ama Çemberlitaş Anadolu Lisesi Müdürü Yetkin Togay bunu engelliyor” dedi.   
OKUL MÜDÜRÜ
KONUŞMAKTAN KAÇTI
Konuyu yerinde araştırmak ve okul müdürüyle görüşmek amacıyla Çemberlitaş Anadolu Lisesi’ne gittik. Bizi okulun müdür yardımcıları karşıladı. Müdür yardımcılarına ısrarla okul müdürü Yetkin Togay ile görüşmek istediğimizi söyledik. Okul müdürü bizim geldiğimizden ve konunun ne olduğundan haberi olmasına karşın yardımcıları aracılığıyla bizimle konuşmak istemediğini ifade etti. Müdür yardımcıları Akit’e yaptığı açıklamada, bu zamana kadar bu okulda böyle bir sorunun yaşanmadığını, önceki okul müdürünün yapıcı tutumu sayesinde staj yapmak isteyen öğrencilere herhangi bir engel çıkartılmadığını ifade ederek, “Yetkin Togay çok sert kuralları olan, katı tutumlu, titiz bir müdür. Kendisi 35 yıllık köklü devlet geleneğinden gelmekte” dedi.


İNTERNET
ORTAMINDA
HAKKINDA BİRÇOK
İLGİNÇ İDDİALAR YER ALIYOR
Çemberlitaş Anadolu Lisesi Müdürü Yetkin Togay hakkında internet ortamında çok ilginç bilgiler yer alıyor. İnternet ortamında Yetkin hakkında şu ifadeler yayınlanmakta; “Okul hocalarını kontrol amaçlı kapılarını dinler ancak ayaklarının kapı altından görüldüğünü fark edemeyince dinlenen hocaların tepkisini çeker. Arabasıyla geri geri çıkarken voleybol direklerine çarpmış ve ertesi gün voleybol direklerini kaldırtmış. Öğrencilerin saçlarını çekiştirmekte profesyonel yöntemler kullanır. Okuldan kaçmaları engellemek için bütün okulun etrafındaki demir örgülere zift ve gres yağı sürdü. “Her şey devletten beklenmez“ lafına “her şey veliden de beklenmez şeklinde itiraz eden öğrenciye soruşturma açtı. Lise son sınıf öğrencilerini kürsüye çıkararak tek tek döverdi ve bu olayın sonrasında bıçaklanarak ağır yaralandı. Kablosuz mikrofonla öğrencilerin arasına dalarak ite kaka öğrencileri sıraya sokardı”.

YETKİN TOGAY’IN SUÇ DOSYASI KABARIK
Yaptığımız araştırmalara göre Çemberlitaş Anadolu Lisesi müdürü Yetkin Togay daha önce görev yaptığı okullarda da sert tutumlarıyla ortalığı karıştırdığı ortaya çıktı. Daha önce görev yaptığı Esenyurt Halil Akkanat Lisesi öğrencilerini tek tek fişlediği ve haklarında soruşturma başlatarak okuldan uzaklaştırılmalarını sağladığı ortaya çıktı. Yetkin Togay olay sonrasında Yedikule Anadolu Lisesi’ne tayin edilerek orada göreve başladı. Yedikule Anadolu Lisesinde de adı istenmeyen adama çıkan Yetkin, Temmuz 2012’de Çemberlitaş Anadolu Lisesi’nde göreve başladı.
HUZURSUZLUK ONUN
DÖNEMİNDE BAŞLADI
Akit’e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen okul öğretmenlerinden birisi “bu müdür buraya gelene kadar okulumuzda hiçbir sorun yoktu. Başörtülü olarak geçtiğimiz yıllarda buraya staj yapmaya gelenler oldu ve hiçbir sorun çıkmadan stajlarını gerçekleştirdiler. Yetkin Togay geldikten sonra sadece öğrenciler de değil tüm çalışan arkadaşlar arasında da huzursuzluğa neden oldu” dedi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi