AKİT MENÜ

Gündem

Yargının arkasına saklanmak onursuzluktur!

AYM’nin 52. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada ‘Gömlek çıkaran karakter değilim’ diyen Haşim Kılıç’ın 4 yıl önceki sözleri kendisini yalanlıyor. Kılıç, 2010’daki konuşmasında “Yargı bağımsızlığının arkasına saklanmak onursuzluktur” demişti.

2014-04-27 16:27:25

MURAT ALAN / İSTANBUL - AYM’nin 52. kuruluş yıldönümünde “gömlek çıkaran karakterden değilim”, “vicdan yolsuzluğu yapıyorlar” gibi ifadelerle yüksek mahkemeyi siyaset aracı olarak kullanan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, geçmişte ideolojiye ve siyasete bulaşan yargı mensuplarını sert bir dille ikaz edip, ‘onursuz’lukla suçladığı ortaya çıktı. 4 yıl öncesine kadar “İdeolojisi için yargı bağımsızlığının arkasına saklanmak onursuzluktur” diyen Kılıç’ın son dönemdeki açıklamaları “gömleği kimin çıkarttığı anlaşıldı” yorumlarına neden oldu.

“YARGI BAĞIMSIZLIĞININ ARKASINA SAKLANMAK ONURSUZLUKTUR”

25 Şubat 2010’da Ankara’da Ergenekon ve CHP borazanlığına soyunan bir grup yüksek yargı mensubunun da dinleyiciler arasında olduğu “Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi” konferansına katılan Kılıç, muhteşem dönüşümünü deşifre eden şu ifadeleri kullanıyor: “Kendi yandaşlarına, inancına ya da ideolojisine daha iyi servis yapabilmek için yargı bağımsızlığının arkasına saklanmak, hukuk ahlakının kabul etmeyeceği bir büyük onursuzluktur. Tarafsızlığını koruyamayan bir yargı, mağdur ettiği insanların ancak öfke ve isyan duygularını kabartır. Yargının kapısında hak isteyeni haklamak hiç kimsenin hakkı olamaz.”

“HUKUK DIŞINA ÇIKILDIĞINDA HESAP VERMEK ZORUNDALAR”

Önceki gün yaptığı konuşmada, devletin kendisine verdiği görev ve sorumlulukları hiçe sayıp, örgütlü bir yapının emirleri doğrultusunda hükümeti devirmeye çalışan paralel yapılanmaya da adeta sahip çıkan Kılıç’ın, 4 yıl önce katıldığı konferansta tam aksi bir tutum sergilediği ifade edildi. Kılıç’ın yaptığı konuşmada “Devlet gücünü kullanan kim olursa olsun hukuk dışına çıktığında hesap vermek zorunda olduğunu bilmelidir. Bu güç, hukuk dışına çıkılarak toplumu hizaya getirme aracı olarak kullanılamaz. Kamu gücünün emanet edildiği görevliler, bunu kullanarak toplumu tehdit etme, korkutma, sindirme hakkına sahip değildir” dediği kaydedildi.  

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar