AKİT MENÜ

Gündem

“Asıl soykırımı Ermeniler yaptı”

100. yıldönümünün yaklaşması neticesinde, ‘Sözde Ermeni Soykırımı’ iddiaları ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilirken Doğu illerindeki STK’lar, “Asıl soykırım yapan Ermeni çeteleridir. Bölgede yaşanan katliamlar fotoğraflarla, belgelerlerle ve toplu mezarlarla ortadadır. Dünya gelsin, kanıtlarla ortaya çıkan Ermeni katliamlarını görsün” açıklamalarında bulundular.

2014-04-26 22:20:36

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA - 100. yıldönümünün yaklaşması neticesinde, ‘Sözde Ermeni Soykırımı’ iddiaları ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilirken Doğu illerindeki STK’lar, “Asıl soykırım yapan Ermeni çeteleridir. Bölgede yaşanan katliamlar fotoğraflarla, belgelerlerle ve toplu mezarlarla ortadadır. Dünya gelsin, kanıtlarla ortaya çıkan Ermeni katliamlarını görsün” açıklamalarında bulundular.

“VAN’DA TEK BİR TÜRK VE  KÜRT KALMAYACAKTI”

Geçtiğimiz yıllarda kurulup daha sonra kendini fesheden Van’da 1. Dünya Harbi’nde Ermeni Çetelerin Katliamlarına Uğramış Mağdurlar Derneği’nin (EÇKUMDER) Başkanı İkram Kali, Akit’e yaptığı açıklamada; “Ermeni meselesinde en büyük acıyı yaşayan illerin başında Van gelir. Van kadar yakılıp yıkılmış, Vanlılar kadar acı çekmiş şehir ahalisi yoktur.  Sormak gerekiyor. 30 bin masum Vanlı Müslüman 1915’te Ermeni çetelerince neden katledildi? Neden isyan ettiniz? Neden Van’ı yakıp yıktınız? Ruslar Van’ı işgal ettiğinde 1917 Ekim devrimi olmasaydı Van’da bugün tek bir Türk ve Kürt kalmamış olacaktı. Namuslu, onurlu, geçmişine saygısı olan hiçbir kimse Ermeni iftiraları ve yalanlarını kabul etmez, edemez” dedi.

“ERMENİ KATLİAMININ  BELGESİ BURADADIR”

Önceki gün, Iğdır merkeze bağlı Hakmehmet köyünde 1919 yılında Ermeni çetelerce katledilen 83 şehit için düzenlenen anma töreninde de Ermeni örgütlere tepki vardı. Törende konuşan Iğdır-Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, asıl katliamı yapan Ermenilerin, soykırıma uğrayanın Türk milleti olduğunu vurgulayarak, “1919 yıllarında Ermeni çeteleri Taşnak ve Hınçak komitecileri tarafından Gedikli, Hakmehmet ve Oba köylerinde çoluk-çocuk, yaşlı-genç demeden yüzlerce Müslüman Türk insanını hunharca katletmişlerdir. Bu toplu mezarlar Anadolu’nun birçok yerinde mevcuttur. Oysa bir tek Ermeni mezarına rastlanmamıştır. Bu da gösteriyor ki asıl soykırımı yapan Ermenilerdir. Gerçek Ermeni katliamına uğrayan Hakmehmet köyündeyiz. Bunun belgesi de buradadır. Ermeniler insanları tandır damına doldurup, kuyulara atıp öldürmüşlerdir. Doğu Anadolu Bölgesi’nde katliam yapmışlardır. 1919 yılında burada katliam yapan Ermenilerin torunları, 1992 yılında Azerbaycan’da Hocalı’da aynı katliamı yapmışlardır. Hür dünyayı Ermenilerin yalanlarına inanmamaya çağırıyoruz, gelsinler bu katliamı görsünler, gerçek katil Ermenilerdir” ifadelerini kullandı.

“ERZURUM’DA DA  KATLİAMLAR YAPILDI”

Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi’nce Müslümanlara yönelik yapılan katliamlara dikkati çekmek için bin 230 fotoğraf ile belgelerin yer aldığı ‘Türk Soykırımı ve Ermeni Terörü Fotoğraf’ sergisi açıldı. Burada konuşan Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, “Fotoğraflar gerçekleri dile getiriyor. Fotoğraflarla elde ettiğimiz neticeye göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Müslüman Türk soykırımının yapıldığı gerçeği ortaya çıkıyor. Bu noktadan baktığımızda, Erzurum’un 1918’deki durumu, yapılan katliamlar, şehir merkezinde, Yanıkdere, Karskapı bölgesinde bunların da resimleri yer alıyor” diye konuştu.
Kürkçüoğlu, “Ermeni bilim adamlarına artık şu gerçeği söylemek lazım. Bu mesele tarihi bir mesele. Bu mesele siyasi ve iktisadi bir mesele değil. İki tarafın tarihçilerinin bir araya gelip, bu işi tarihi açıdan çözmeleri lazım. Karşılıklı belge alışverişi olabilir, karşılıklı bilimsel anlamda tartışma olabilir. Eğer öyle kin ve nefrete dayalı bir politika izleseydik, çok açıkça söylüyorum bugün dünyanın haritasının değişmesi lazımdı. Ortadoğu, Kafkasya, Kuzey Afrika’nın değişmesi lazımdı. Meseleyi barışçıl yollarla çözmek istiyoruz” dedi.

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar