AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Aspirinli saç maskesi ve aspirinle saç bakımı! 1 günde kepekten kurtulma

Aspirinli Saç Maskesi ve Aspirinle Saç Bakımı Genellikle başımız ağrıdığında kullanmayı tercih ettiğimiz, en etkili ağrı kesicilerden biri olan aspirinin saç maskesi olarak, saça uygulandığında saçlarımızı güçlendirdiğini ve saç sağlığımıza katkıda bulunduğunu biliyor muydunuz?

2022-06-07 15:04:57

Kepeklenen, dökülen ve yıpranan saçlar birçok kişinin ortak sorunu olsa gerek. Oysaki saçlarınızın ihtiyaç duyduğu bileşenleri doğru ürünler ile verirseniz bu sorun ile başa çıkmak gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor olmaz. Tek yapmanız gereken saç bakım rutininize etkili ve kaliteli bir şampuan eklemek. Bu yüzden sizlerin işini kolaylaştıracak, her zamankinden daha sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olacak en iyi DOĞAL saç şampuanı tarifini veriyoruz.

Saç bakım uzmanları tarafından sıklıkla kullanılan aspirinli saç maskesi; saç derisindeki gözeneklerin açılmasını sağlıyor, saçların daha güzel ve canlı görünmesine yardımcı oluyor. Kepek neden olur?

Gri veya beyaz renkte oluşan kepek, aslında saç derinizde bulunan ölü deri hücrelerinin bir araya gelmesi sonucunda oluşur. Ölü deri hücreleri saçlarınızda adeta topaklanarak, pullar oluşturur. Bu pullar aslında bir cilt probleminin belirtisidir.

Kepek nasıl geçer?

Saçlara parlaklık katan aspirinli saç maskesi; saçtaki kepek oluşumunu gideriyor, boyalı saçların uzun bir süre renginin sabit kalmasına olanak tanıyor.

Kısacası cilt bakımında yoğun bir şekilde kullanılan aspirin maskesi; saç bakımında da eşsiz bir rol üstleniyor. Bu yazımızda daha güçlü ve sağlıklı saçlara kavuşmak isteyen bay ve bayanlar için aspirinli saç maskesi nasıl hazırlanır? Aspirinin saça faydaları nelerdir? Paylaştık...

Aspirinin Saça Faydaları

Kepek şampuanı yerine aspirinli saç maskesi yapabilirsiniz. Aspirinli saç maskesi nasıl yapılır ve aspirinli saç maskesi tariflerini vermeden önce sizlere aspirinin saç faydalarını paylaşıyoruz.

Saçları gürleştiriyor

Kelliğin asıl nedeni olan aşırı prostaglandin üretimini önleyen ve dengeleyen aspirin maskesi; saç dökülmesini engelleyerek; kişinin daha sık ve gür saçlara sahip olmasına aracılık ediyor.

Yani düzenli olarak saçına aspirin maskesi uygulayan kişiler; daha yoğun ve kalın saçlara sahip olabiliyor.

Saçtaki kepek oluşumunu engelliyor

Bileşenlerinde bol miktarda salisilik asit bulunan aspirinli saç maskesi, özellikle sık şampuan kullanmanın neden olduğu kepek oluşumunu ciddi ölçüde gideriyor.

Saçtaki kepek oluşumunu gideren aspirinli saç maskesini hazırlamak için öncelikle bir adet aspirini havanda döverek toz haline getirin. Ardından toz haline getirdiğiniz aspirinleri kullandığınız şampuanınızın içine ilave edin.

Saçını şampuanladığınızda şampuanı saçınızda 5 dakika boyunca bekletin ve saçınızı bol suyla durulayın.

NOT: Aspirini kepek oluşumunu önlemek için kullandığınızda kepek önleyici şampuan kullanımından da uzak durmanız gerekiyor!

Saçlara ışıltı ve canlılık veriyor

Bileşenlerindeki salisilik asit sayesinde saçlara ışıltı ve canlılık veren aspirin maskesi; bir yandan da saç diplerinin daha rahat bir şekilde nefes almasına öncülük ediyor.

Saçları derinlemesine temizliyor

Mükemmel bir peeling olan aspirinli saç maskesi; saçları derinlemesine temizleyerek, saçtaki mantar oluşumunu önlüyor.

Saç kuruluğuna da iyi gelen aspirinli maske; saç diplerini ölü hücrelerden arındırıyor.

Saç kırıklıklarını azaltıyor

Çoğu kadının en büyük kabusları arasında yer alan saç kırıklıklarını azaltan aspirin maskesi, aynı zamanda boyalı saçların zaman içerisinde renginin solmasını ve matlaşmasını önlüyor.

Aspirinli Saç Maskesi Tarifi (Suna Dumankaya)

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı 4 adet toz haline getirilmiş aspirin 1 tatlı kaşığı toz halinde bira mayası Bir kahve fincanı kekik yağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırdıktan sonra tıpkı boya sürer gibi karışımı saç diplerinize yedirerek, sürün. 2 saat bekleyin ve saçınızı bol suyla durulayın. Haftada bir kez olacak şekilde bu maskeyi saçlarınıza uyguladığınız takdirde saç dökülmesini durdurabilir ve yeni saç tellerinin daha güçlü ve kalın bir şekilde çıkmasını garantileyebilirsiniz.

Aspirin ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı karbonat 30 adet aspirin

Hazırlanışı:

Bir cezveye bir su bardağı suyu koyduktan ve kaynattıktan sonra kaynar suyun içine 30 adet aspirini ilave edin ve aspirinlerin çözülmesini bekleyin. Aspirinler eridiğinde cezveye 1 çorba kaşığı karbonatı da ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve aspirinle saç maskesini ılımaya bırakın. Aspirin maskesini ılımaya bıraktığınızda saçlarınızı yıkayın ve saç havlusu ile durulayın. Havlu ile duruladığınız saçlarınıza ve saç diplerinize aspirinli saç maskesini masaj yaparak sürün. 30 dakika bekleyin ve saçınızı bol su ve şampuanla yıkayın. Bu maske sayesinde saçlarınızdaki kepeklerden kısa bir sürede kurtulabilirsiniz.

Aspirinle Saç Maskesi Tarifi

Malzemeler: 3 adet aspirin 3 yemek kaşığı saç şampuanı

Hazırlanışı:

Aspirinleri havanda ezerek, toz kıvamına getirin. Saç şampuanınız ile aspirinleri iyice karıştırın. Duştayken tıpkı saçınızı şampuanlıyormuş gibi aspirinli şampuanı saç diplerinize ve tüm saçınıza uygulayın. 5 dakika bekleyin ve saçınızı bol suyla durulayın.

1 günde kepekten kurtulma yöntemi ise;

Zeytinyağını uyumadan önce ya da uzun saatler bu şekilde gezebileceğiniz bir günün erken saatlerinde saf zeytinyağıyla yağlayın ve ardından streç film ya da duş bonesiyle saçlarınızı sarın. Bu şekilde en az 4 saat bekleyin ve ardından güzelce durulayın.

Yorumlara Git

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!