AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Enfes kısır tarifi: Kısır nasıl yapılır?

Enfes tarif: Anne usulü nefis kısır nasıl yapılır?

2022-06-07 17:10:06

Enfes Kısır Tarifi İçin Malzemeler

3 su bardağı ince bulgur 2. 5 su bardağı sıcak su 2 adet soğan 2 adet yeşil biber 1. 5 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası (Yoksa 3 y. kaşığı domates salçası da olabilir) 1 çay kaşığı herbirinden kimyon, kırmızı biber, nane, karabiber (İsteğe göre dahada fazla koyulabilir) 1. 5 tatlı kaşığı tuz (Kontrollü ekleyelim) Yarım limonun suyu 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi 5-6 dal yeşil soğan Yarım demet maydanoz Taze nane, bir tutam dereotu(isteğe göre)

Enfes Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle ince bulgur sıcak su ile ıslatılır karıştırılarak ağzı kapatılır ve 10-12 dakika bekletilir. Bu arada içine konunacak malzemeler hazırlanır.

Soğan ve biber incecik doğranarak sıvı yağ da pembeleşince içerisine salçalar ve baharatlar eklenir.

Bulgurun içerisine pişirdiğimiz sos ilave edilir. Bir miktar karıştırdıktan sonra ince doğradığımız yeşillikler, limon ve nar ekşisi de konularak güzelce karıştırılır.
(Baharatlar artırılabilir, acı sevenler için acı konulabilir. İçerisine ince doğranmış domates, salatalık, marul ve turşu eklenebilir)

 

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası