Kadın - Aile
Bu tarif kaçmaz: Kremalı yalancı ekmek kadayıfı
Bu tarifimizde de gerçek kaymaklı ekmek kadayıfı lezzetinde kremalı yalancı ekmek kadayıfı yapıyoruz. Tatlının yapımı oldukça pratik, gerçekten çok hoşunuza gidecek.
Bu Tarif Kaçmaz: Kremalı Yalancı Ekmek Kadayıfı
Önce hangi malzemelerle ekmek kadayıfı yapacağımızı bir görelim. Ardından da bu nefis şerbetli tatlının yapımına geçelim.
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
Kek için; 3 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1,5 su bardağı un
Kreması için;
Karemeli Şerbeti için; 2. 5 su bardağı toz şeker 2. 5 su bardağı su
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kek için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım ve sütü ekleyelim. Toz malzemeleri eleyerek harca ilave edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz ve kenarlarını yağladığımız kalıba dökelim. Ben kare kek kalıbı kullandım. 160 ° derecede kontrollü pişirelim. Bu esnada kremayı hazırlayalım. Tüm malzemeleri süte ekleyip karıştıralım ve yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirelim. Kenara alıp ara ara karıştırarak soğutalım. Karamel şerbeti için toz şekeri tavaya koyup altını açalım. Şeker eriyip rengi değişince suyunu dökelim ve sertleşen şekerin açılması için kaynatalım. Şeker tamamen eriyince altını kapatıp soğumaya bırakalım. Kekimiz soğuduktan sonra iki eşit parça bölelim ve ilk parçayı şerbetliyelim. Kremayı üzerine döküp düzeltelim ve diğer parçayı üzerine bırakalım. Kalan şerbeti de döküp soğuması için dolaba kaldıralım. Soğuyan tatlıyı dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İlişkili haber: