AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kaç tane yediğini sayamazsın: Tek lokmalık irmikli tatlı tarifi

Favoriniz olacak kadar lezzetli bir tatlı tarifi ile yine karşınızdayız. Bugün tek lokmalık nefis irmikli tatlılar yapıyoruz. Şerbetli tatlı tariflerinde irmiğin yeri ayrıdır, hem lezzeti arttırır hemde tatlının ağırlığını alır. Bu yüzden bu tarifi yapmanızı öneriyoruz.

2022-06-13 19:00:34

Kakaolu irmikli tatlı tarifi malzemeleri

125 gr tereyağı veya margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı irmik 2 dolu yemek kaşığı kakao 1 adet portakal kabuğu 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un

Şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 1 dilim limon

Bulamak için; Haşhaş

Süslemek için; Antep fıstığı

Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı (Tek Lokmalık Aşırı Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurları elinizle tezgahın üzerinde yuvarlayarak parmak kalınlığında silindir şekil verip haşhaşa bulayın. Bıçak yardımıyla 2 santim kalınlığında kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hepsini bu şekil yapın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın. Bir taşım kaynayınca altını kısıp içine limon dilimi koyup 7-8 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp sıcak tatlıya sıcak şerbeti ekleyin. Şerbeti ekledikten 2-3 dakika sonra tatlıları tersine çevirin. 2_-3 dakika sonra tekrar çevirip düzeltin. Tatlı tamamen şerbeti çekip soğuduğunda antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

 Afiyet Olsun

 

Yorumlara Git

Hatice Kolçak: Bu yol rekor getirecek

Amerika’dan yine boş beleş açıklamalar! İş çözmeye değil, gezmeye gitmişler

Katil İsrail’den Lübnan'a hava saldırısı

Alman otomotiv devi iflas etti! Otomobil markaları için parça üretiyordu

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! 825 terörist etkisiz hale getirildi