AKİT MENÜ

Kadın - Aile

İbrahim Saraçoğlu önerdi: Kiraz çayı tarifi nasıl yapılır, faydaları nelerdir?

Kiraz sapı zayıflatır mı? Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’dan Kiraz Sapı Çayı Ile Zayıflama Yöntemi

2022-06-21 11:20:33

Kiraz sapı, A, C ve E vitamini yönünden oldukça zengin bir kaynaktır. Yeter miktarda potasyum, magnezyum, lif ve antioksidan içerir. Doğanın bize sunmuş olduğu şifa kaynaklarından bir olan kiraz sapını çay olarak kolayca tüketebilirsiniz. Bu sayede birçok problemden kurtulabilir, daha sağlıklı ve zinde olabilirsiniz. Güçlü bir ağrı kesicidir. 20 kirazda 12-25 mg arası antosiyanin maddesi bulunduğu için bu maddenin ağrı kesici etkisinin, ağrı kesiciden 10 kat fazla olduğu tespit edilmiştir.

Herkesin severek tükettiği en güzel yaz meyvelerinden birisidir kiraz. Oldukça lezzetli ve sağlıklı olan kirazın sadece kendi değil sapı da çok faydalı. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu‘da kiraz saplarının kesinlikle çöpe gitmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Çünkü kiraz sapı çayı vücutta biriken ödemi doğrudan atıyor ve 3 hafta düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı oluyor. En önemli özelliğinin zayıflatıcı ve ödem sökücü olması ile bilinen kiraz sapı çayını deneyip tecrübe edenlerin de olumlu sonuçlar aldığı biliniyor.

Kiraz Sapları Nasıl Zayıflatır?

– Ödem atılmasına yardımcı olur.
– Böbreklerdeki temizler.
– Selülit oluşumunu önler.
– Hazımsızlığı önler.
– Metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur.

 

Kiraz sapı çayı nasıl yapılır?

Malzemeler:

Yarım litre su
30 gram kurutulmuş veya taze kiraz sapı

Yapılışı:
Kiraz sapı çayını hazırlamak için ilk önce yarım litre suyu kaynatın. Daha sonra içine kiraz saplarını ilave edip 10 dakika boyunca demlenmesini sağlayın. Günlük olarak toplamda 3 bardak içeceğiniz kiraz sapı çayını aç karna tüketmekte fayda var.

Kiraz sapı çayı ne kadar tüketilmeli?

Sabah uyandığınızda ve yemek yemeden önce tüketmeniz gereken kiraz sapı çayı, kilo vermenizi kolaylaştırarak 3 hafta boyunca düzenli uygulanmalıdır. 3 haftanın sonunda vücudunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.

NOT: Diyetisyeninizin onayını almadan denemeyiniz...

Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir?

Kiraz sapı çayı antioksidan özelliği ile vücuttan toksin maddelerin atımını kolaylaştırır. Böbreklerin ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Güçlü bir ağrı kesicidir. Kiraz sapı çayı ödem atılmasını sağlar. İdrar yolları enfeksiyonlarını önler. Bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı direncini artırır. Böbrek taşlarının ve kumunun düşürülmesinde etkilidir. Uzun süre tokluk hissi sağlar. Eklem iltihapları ve romatizmal kaynaklı iltihaplarda iltihap söktürücüdür Uyku düzeninin sağlanmasında etkindir.

Kiraz Sapı Nasıl Kullanılır? Diğer Tarifler

Kiraz Sapı Çayı:

Kurutulmuş kiraz saplarını, 2 bardak suyun içerisine koyun ve kaynatın. Bir bardak suya 20 adet kiraz sapı koyabilirsiniz. Kaynayan çayı bardağa koyun ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Ardından çayı tüketebilirsiniz. Aç karnına içilmesi tavsiye edilir. 

Gölgede açık havada kurutulan kiraz sapı çayının faydaları

Ödem atmanızı sağlar.
Regl dönemindeki ödemi önleyici etkisi vardır.

Rezidiüel idrarı azaltır ve damlatma problemini önler.

Kiraz Sapı Maskesi:

Sadece yüz bölgesi için bakım yapmak istiyorsanız, hazırladığınız kiraz çayını kullanabilirsiniz. Pamuğu soğuyan çaya batırın ve yüzünüze hafif dokunuşlarla masaj yapın. 10 dakika beklettinten sonra bol su ile durulayın.

Kiraz Sapı Suyu:

Kiraz sapını cildinize iyi gelmesi için kullanacaksanız, kiraz saplarını 5 dakika suyun içinde kaynatın. Ardından kaynayan suyu duş suyu ile karıştırarak vücudunuza dökün.

Not: Ödem atıcı özelliği sayesinde vücut, bir anda yorgun düşebilir. Bu yüzden fazla tüketimi zarar verici olabilir. 

 

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…