Kadın - Aile
Çikolatalı yumuşacık pamuk poğaça tarifi
Bugün yapacağımız poğaçalar çikolatalı ve yumuşacık oluyorlar. Çocuklar bu poğaçalara bayılıyorlar. Okul çıkışında yada sabah kahvaltıya çocuklar severek yedikleri poğaça, sizde yapıp ve ne kadar pratik ve kolay olduğunu göreceksiniz.
Çikolatalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 kilo un ve artı 2 su bardağı un ( azar azar ilave edin, göz kararı göre yapabilirsiniz)
Arası İçin ;
Sütlü tablet çikolata
Siyah çikolata tableti kullandım
Üzeri İçin ;
Arzuya badem
Çikolatalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Poğaçanın hamuru için önce maya, ılık su ve şekeri maya eriyene kadar karıştırın Sonra, süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, tuz ve unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini kapatıp, sıcak bir ortamda, üzerine kalın bir bez örtüp iki katına kabarana kadar dinlendirin. ( 1-2 saat). Hamur mayalandığında elimizle bastırıp yoğurarak gazını alıyoruz. Sonra yumurta büyüklüğe bezeler yapın, bezeleri 5- 10 dakika bekletelim. Bezeleri fotoğraf da olduğu gibi uzunlamasına açın arasına tablet çikolatayı yerleştirip kapatın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin, yumurta sarısı sürüp, üzerine temiz bir bez örtüp 10-15 dakika kadar dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 200° fırında pişirin, poğaçalar yaklaşık 20 dakikada pişiyor. Derin dondurucuya koyabilirsiniz.