AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kaşık kaşık yedirten acılı ezme tarifi: Tüm sırlarıyla acılı ezme yapılışı ve acılı ezme besin değerleri

Acılı ezme, ekşi ve acılı bir tada sahiptir. Acılı ezmenin Tarifi...

Güncelleme Tarihi:

Acılı Ezme Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 81 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 85 gramlık miktarında Acılı Ezme 69 kalori bulunmaktadır.

Lokanta usulü acılı ezme tarifi

Sofralara lezzet katan acılı ezmeyi yapmak sandığınızdan daha kolay! Kahvaltıda, hamur işleriyle ya da doğrudan yiyebileceğiniz çok lezzetli acılı ezme tarifi...

Malzemeler

3 tane orta büyüklükte domates
2 tane yeşil biber
1 tane orta büyüklükte soğan
maydanoz
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sumak
2 diş sarımsak
kimyon
pul biber
tuz
karabiber
zeytinyağı

Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

Soğan, yeşil biber ve maydanoz rondodan çok parçalanmalarına fırsat vermeden 3-4 saniyeliğine geçirin. Üstüne domatesleri küçük küçük doğrayıp sarımsakları rendeleyin. Tüm baharatları, nar ekşisi ve zeytinyağını katıp iyice karıştırın.

Ezme tarifleri bir çok çeşittir. En çok yapılanlar;

Antep Usulü Acılı ezme
Adana Usulü Acılı ezme
Salçalı Acılı ezme
Acılı ezmenin Hatay
Cevizli Acılı ezmenin 

Diğer tarif; Kışlık ezmenin tarifi

Ezme Turşu (Muhteşem Lezzetle) Tarifi İçin Malzemeler

2. 600 gram domates
2-3 adet iri acı biber
Yarım bağ maydanoz (Dileyen bir bağ da koyabilir)
7 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı tepeleme tuz
3-4 adet birer litrelik kavanoz

Ezme Turşu (Muhteşem Lezzetle) Tarifi Nasıl Yapılır?

Sebzelerin tümü yıkandıktan sonra, domatesler dörde kesilip, maydanoz ayıklanıp, biber ve sarımsakta doğranıp hazır edilecek. Sonrasında 3-4 avuç domatesle biber maydanoz ve sarımsak robotta çekilip geniş bir kaba alınacak. Kalan tüm domateslerde robotta kıyıldıktan sonra (sos kıvamında çok fazla çekilmeyecek minicik doğranmış kıvamda olmalı.) Derin kapta buluşturduğumuz sebzelere tuz, sirke ve zeytin yağı katılıp karıştırılacak. 2 saat bir kenarda bekletilip arada 2-3 defa karıştırılacak. Süre sonunda tadı tuzu acısı kontrol edilip eksiği varsa tamamlanıp kavanozlara boşaltılacak ve buzdolabında muhafaza edilecek. 

Ezme turşu kaç günde olur?

4-5 gün sonra yenmeye hazırdır.

(↓) Haberin detayları için (↓) TIKLAYINIZ

Metabolizmayı hızlandırıyor! İşte cayır cayır yağ yakan 7 yiyecek

 

Yorumlara Git

Camiye bombalı saldırı! Çok sayıda ölü var

Skandal tasarı: İsrail meclisi karıştı! milletvekilleri protesto etti, belgeleri yırttı!

Ali Koç'tan Sadettin Saran kararı

Cihat Yaycı kalleşliği ifşa etti: Türkiye’yi kuşatmaya çalışıyorlar

New York Times: Esad rejiminin bazı elebaşları farklı ülkelerde hayatlarına devam ediyor! İlgili açıklama