AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kızartma tavası temizlemek artık işkence değil çok basit

Yemesi keyifli tabii ama pişirdikten sonra tencere, tava yıkamak tam bir işkence değil mi? Yağ kalıntılarını temizlemek için kendinizi artık yormayacaksınız. İşinize yarayacak bu püf noktalarını hemen bir kenara not edin!

2022-06-28 00:46:24

Kızartma sonrası tava ve tencerelerde kalan yanmış yağı çıkarmak bir hayli zordur. Hele bir de yemek sonrası çöken rehavet üzerine böyle yorucu bir iş yapmayı kimse istemez. Zorlu ve yanmış lekelerden hızlı bir şekilde kurtulmanızı sağlayan temizlik püf noktalarını sizler için hazırladık. İşte mutfakta elinizi kolaylaştıran pratik bilgiler.

Kızartma tavalarındaki yağı sökmek işkence olmaktan çıkıyor!

Oluşan yağ kalıntıları zamanla öyle bir hal almaya başlar ki, tavalar artık kullanılamaz bir hale gelir. Bu biriken yağ lekelerinden nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız, işte işinize yarayacak püf noktaları…

KARBONAT

Zorlu yağların üzerine bol miktarda karbonat serpin. Karbonatın üzerine sıcak su dökün ve tavayı bir bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün sünger yardımıyla yıkayın. Lekeler su ile ile birlikte akıp gidecek…

BULAŞIK DETERJANI

Tavanın ya da tencerenin içine bulaşık deterjanı dökün. Üzerine bol miktarda su koyup mutfak gerecini kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra elinizi yakmadan suyu tavadan boşaltın. Sünger yardımıyla yıkayın. Bitti bu iş!

SİRKE

Temizlik konusunda kurtarıcı olan sirke ile yanmış yağ kalıntılarından kurtulabilirsiniz. Tavanın içine bir bardak sirke dökün ve tavayı ocağa alın. Sirkeyi bir miktar ısıtın. Ardından sirkeyi soğumaya bırakın. Sabunlu süngerle birlikte güzel bir şekilde yıkayıp durulayın.

SIVI SABUN

Sıvı sabun, karbonat ve sirke ile birleştiğinde tava ve tenceredeki yağlardan kurtulmanızı sağlayacak bir ürün haline gelebilir.

Yarım bardak sıvı sabunun içine bol miktarda karbonat, yarım bardak sirke ve yeterli miktarda su ekleyin. Ardından ortaya çıkan karışım yoğun bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağ birikintisi ile kaplanmış tavanın üzerine dökerek 1 gece boyunca bekletin. Bu yöntem sayesinde hiç uğraş vermeden tavalardaki lekelerden kurtulabilirsiniz.

Yorumlara Git

Emekliler aman dikkat! Maaşınız kesilebilir

Milli takıma çok şey kazandırmış zaten! Şimdi de Süper Lig devine mi gelecek? Akıl tutulması bu olsa gerek…

‘İsrail 2 yıl içinde…’ Umarız dediğin olur siyonist yalakası Trump

''Makas atarak'' 5 kişinin ölümüne neden olmuştu! Trafik teröristine komik ceza

Sözcü’yü dansöze çevirdiler! Instagram’ın borazanı olursan böyle rezil olursun