AKİT MENÜ

Gündem

Süresiz nafaka ve genç evlilerin umudu sonbahara kaldı!

TBMM, 1 Ekim 2022’ye kadar tatile girerken, toplumun önemli bir kesiminin beklediği süresiz nafaka ve genç evlilik mağdurlarının çözümü de yeni yasama dönemine kaldı.

Toplumun kanayan yaralarından biri haline gelen 3 milyon vatandaşı direkt olarak etkileyen süresiz nafaka sisteminde değişiklik yapılması planlanıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, tarafından konuyla ilgili çalışmalar yapılsa da bir neticeye varılamadığı için yasama döneminde sonuçlandırılamadı.

Hayal kırıklığı yaşıyoruz

Meclis tatile girerken sorunlara yönelik adımların atılmaması konusunda tepki gösteren Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu kurucusu İlhan Ergincan, şunları dile getirdi: “Cumhurbaşkanımızın 100 günlük sürece dahil etmesi ile başlayan, yıllar geçtiği halde kanunlaşmaması ve ülkemizde yapılan her seçim öncesi verilen vaatler ile ertelenen umutlar, hayal kırıklığına sebep olmuştur. Söz konusu başka konular olunca bir gecede kanun çıkaranların, toplumun temel taşı aile için somut bir adım atamamasını kınıyoruz.”

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası