AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Domates kurusu nasıl yapılır?

Domates kurusu nasıl yapılır? Kışlık domates saklamanın bir çok yolu bulunmaktadır. İşte çok pratik ve kolay tarifi...

2022-07-17 16:08:17

Kış mevsiminde doğal beslemenin yolu da kendimizin yaz boyunca yaptığımız konserveler olmaktadır. Domateste bir çok yemek için önemlidir. Kahvaltıda, makarnada en çok kullanılan domates olmaktadır. 

Domates kurusu tarifi nasıl yapılır?

Malzemeler 2 Kilo domates Kaya tuzu ( domateslerin üzerine serpilecek kadar ) Sarımsak 3 adet ( 25 diş sarımsak miktarı ) Kekik Nane

Domates kurusu nasıl yapılır?

Domatesleri yıkayıp 1 parmak şeklinde dilimleyip yağlı kağıt üzerine fırın tepsisine dizelim. Kaya tuzunu serpip 150 derece fırında pişirelim. Alt üst çevirme yaparak yaklaşık 2 saat pişirme süresi olmaktadır. Sarımsakları ezip kekik ve nane ile birlikte domateslere ilave edelim sırası ile kavanozlara dizip bastıralım en üstüne zeytin yağı ekleyip kapaklarını kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Miktar artabilir. Saklama süresi 6,7 ay olarak buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun..

Yorumlara Git

İsrail’den F-35’le korkunç saldırı! Hizbullah’ın üst düzey komutanları öldü

Aselsan’ın ürettiği yerli telefonun önünü kesen Türk bakın kimmiş! Şu an hak ettiği yerde

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi