AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Fit çikolata tarifi, nasıl yapılır? Ev yapımı hurmalı çikolata tarifi

Haftada iki parça çikolata yemenin; şeker hastalığına yakalanma olasılığı, hiç yemeyenlere göre dört kat daha az olduğu ortaya çıktı. Çikolata yemenin faydaları oldukça fazla. Peki, hurmalı çikolata tarifi nasıl yapılır? Bu tatlı diyet bozdurmuyor! İki farklı tarifle karşınızdayız...

2022-08-01 21:52:42

Yapılan bir araştırmadan iddialı sonuçlar ortaya çıktı. Dünyanın dört bir yanında, her yaştan insanın severek yediği çikolatanın ömrü uzattığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre; çikolata yemek genç yaşta ölüm tehlikesini yüzde 12 oranında azaltıyor. Diğer bir sonuç ise düzenli olarak çikolata tüketenlerin ölümcül kalp hastalığı veya kanser riskini yüzde 16'ya kadar düşüyor.

Haftada iki parça çikolata yemenin; şeker hastalığına yakalanma olasılığı, hiç yemeyenlere göre dört kat daha az olduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar, çikolatanın kötü kolesterolü ve kan basıncını düşürebileceğini düşünüyor. Bilim insanları, kakaodaki flavonoidler olarak bilinen bileşiklerin kan damarlarının sağlığını iyileştirdiğini söylüyor.

Fit çikolata tarifi, nasıl yapılır? Ev yapımı hurmalı

Peki evde çikolata nasıl yapılır?

Fit Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

-3 adet hurma
-1 çay bardağı fındık
(parçalanmış veya rondodan çekilmiş)
-2 tatlı kaşığı bal
-2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
(rondoda çekilecek)
-2 yemek kaşığı süt
-1 tatlı kaşığı ham kakao
-1 küçük boy kase
-Bitter çikolata (dışına kaplamak için)

Fit Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?

Hurmalı sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun ve çekirdeğini çıkarın. Kakao ve balı karıştırın. Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Şekil verin ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip çikolataya bulayın ve dondurun. Üzerine hafif Hindistan cevizi serpin. Afiyet olsun.

Hurmalı Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

*16 hurma
*2 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı süt
*1 su bardağı ceviz
*Vanilya

Hurmalı Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?

Hurmaları suda 1 gece bekletiyoruz. Sonra çekirdeklerini çıkarıyoruz. Bütün malzemeleri rondoda çekiyoruz. Tabağa koyup düzletiyoruz. Buzdolabında iki saat bekletip servis ediyoruz. Tatlı krizlerini çözmek için bir parça hurmalı çikolata yeterlidir. Afiyet olsun.

(↓) İmparatorların Uzun Yaşam Sırrı (↓)  Shiitake (Şitaki) mantarı nedir, faydaları nelerdir? (↓) TIKLAYINIZ

 

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası