Kadın - Aile
Fırında sütlaç yapılışı: Ölçüsü şaşmayan fırın sütlaç tarifi
Fırın Sütlaç ya da Fırında Sütlaç Tarifi, genellikle evde yapması zor, biraz ustalık isteyen bir tarif gibi gelir çoğu insana. Ama bu tarifle kolaylıkla yapabileceksiniz.
Üzerindeki kızarmış kabuğunu yemesi ayrı bir lezzet. Siz de fırında sütlacın nasıl yapıldığını bilmiyor ve sürekli pastaneden yemek zorunda kalıyorsanız artık bu tarifle son vereceksiniz. Fırında sütlaç tarifimle pratik bir şekilde üzeri kızarmış sütlaçları kendiniz yapacaksınız. Sütün vitaminini almak ve tatlı ihtiyacını karşılamak için birebir olan fırında sütlacı misafirlerinize tatlı olarak sunabilirsiniz. Lezzetli mi lezzetli fırında sütlaç tarifi...
Fırında Sütlaç Yapılışı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp altını kapatın. Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek) Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
Hira tatlısı tarifi: İrmik sevenler bu tatlı sadece 20 dakikada hazır!