AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Dondurucuda domates saklama yöntemleri! Kışlık dondurucuda domates nasıl saklanır?

Domates, kısa sürede tüketilmesi gereken bir besindir. Çeri domates, çanak domates, Bursa domatesi bunlardan en çok tüketilen domateslerdir. Uzmanlar uyarıyor! Domatesi buzdolabında diğer meyvelerin yanına koymayın. Uzun süre saklamak istiyorsanız, domatesler bu tarifle yemek ile buluşmuş gibi tadında hiç bir değişiklik olmuyor. İşte detaylar...

2022-08-09 16:35:04

Domates Nasıl Saklanır?

Domates, kısa sürede tüketilmesi gereken bir besindir. Buzdolabında maksimum 1-3 gün arasında saklanabilir. Saklamak için güzelce yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Ardından sap kısımları temizlenmeli ve bütün bir halde buzdolabının sebze-meyve rafına yerleştirilmelidir.

Yiyeceklerin buzdolabında saklama koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Özlem Araz, “Elma, domates, muz gibi yüksek oranda etilen gazı üreten meyveleri, buzdolabında başka meyve ve sebzelerin (örneğin salatalık, üzüm, çilek ve havuç gibi) yanında bırakmayın. Aksi takdirde diğerlerinin daha çabuk olgunlaşıp bozulmasına sebep olurlar” uyarısında bulundu.

BUZDOLABINI AŞIRI DOLDURMAK HAVA DOLAŞIMINI ENGELLER

Buzdolabının maksimum 4 derecede tutulması gerektiğini vurgulayan Araz, “Buzdolabını yiyeceklerle tıka basa doldurmaktan kaçının. Havanın içeride dolaşabilmesi ve buzdolabının düzgün çalışabilmesi için öğeler arasında boşluk bırakın. Sıcak yemekler hemen dolaba konulmamalı, oda sıcaklığına geldikten sonra uygun bir kaba alınıp buzdolabına yerleştirilmelidir. Pişmiş hiçbir yiyecek de buzdolabına ağzı açık konulmamalıdır” diye konuştu.

Domates ne zaman çıkar? Bursa domatesi ne zaman çıkar?

Çeri domates, çanak domates, Bursa domatesi bunlardan en çok tüketilen domateslerdir. Bursa'da çıkan domatesler en çok tercih edilen domateslerdir.

Domates, olgunluğun farklı aşamalarında hasat yapılmaktadır. Domatesler haftada 2 veya 3 kez kuvvetli güneşin olmadığı sabah saatlerinde hasat edilmesi gerekmektedir. Şubat ayından başlayıp Temmuz veya Ekim ayları arasına kadar hasat devam edilmektedir.

Kışlık Dondurucuda Domates Tarifi İçin Malzemeler

Sıcak su Buz dolabı poşeti İstediğiniz kadar domates

Kışlık Dondurucuda Domates Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce domatesler güzelce yıkanıp derin bir tencereye veya leğene alınıp arkasına çaprazlama çizik atıyoruz. (Kolay soyulabilmesi için)

Daha sonrasında üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz ve yarım saat bekletiyoruz (kaynatma yok).

Yarım saatin sonunda kendiliğinde soyulduğunu göreceksiniz, çizik attığımız yerlerden tutup güzelce ellerimizle soyuyoruz çok küçük olmayacak şekilde küpler halinde doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurup ağzını bağlayıp derin dondurucuya koyuyoruz.

Bursa'da üreticilerin hasat etmeye hazırlandığı binlerce dönüm domates kurudu.

Mustafakemalpaşa ilçesinin çok sayıda köyünde binlerce dönüm alandaki salçalık domatesler kurudu. Mart ayından itibaren gözü gibi baktıkları domateslerini hasat etmeye hazırlanan çiftçiler domateslerinin kurumasıyla ne yapacağını şaşırdı. Ürünleri kuruyan üreticilerin şikayeti üzerine domateslerden ve topraktan numune alınarak tahlil için laboratuvara gönderildi.

Haberin detayı için  ↑ TIKLAYINIZ  ↑ 

 

 

 

Yorumlara Git

Formadaki unvan dikkat çekti! Hacıosmanoğlu, Başkan Erdoğan’ın huzurunda…

Trakya’da doğalgaz keşfeden Transatlantic süre uzatma aldı!

Hizbullah lideri Netanyahu’ya meydan okudu: Çok büyük karşılık vereceğiz!

Meteoroloji sarı alarm verdi! Sağanak, hortum, dolu geliyor…

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri! Türkiye'nin yeri dikkat çekti