AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ev yapımı kahvaltılık çikolata tarifi: Sürülebilir çikolata nasıl yapılır?

Evde kendi ellerinizle üstelik nefis bir sürülebilir çikolata tarifi ile geldik. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan sürülebilir çikolata ile kahvaltılarınızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz! İşte sürülebilir çikolata tarifi...

2022-08-07 17:10:32

Hafta sonu kahvaltının sürprizi olacak bir lezzet daha sofrada yerini alacak. Sadece kahvaltı da değil bir çok tatlı tarifinde bu çikolatayı kullanabilirsiniz.

Sürülebilir çikolata nasıl yapılır?

Malzemeler

-Bir litre süt
-4 yemek kaşığı kakao
-Bir adet yumurta
-Bir çay bardağı toz şeker
-2 kahve fincanı nişasta
-3 yemek kaşığı tereyağı

Ev yapımı kahvaltılık çikolata tarifi nasıl yapılır?

Tereyağını kısık ateşte eritin. İçine şekeri, sütü ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Şeker eriyince tavayı ocaktan alın. İçine kakaoyu, yumurtayı, nişastayı ve kakaoyu ekleyip mikser yardımıyla çırpın. Şimdi karışımı tekrar ocağa alın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ardından soğutup kavanoza doldurun.

Diyetinize uygun evde çeşitli çikolata hazırlamak oldukça kolay.

Çikolata mutluluk vermesiyle biliniyor ve birçok kişinin vazgeçemediği aranan lezzetlerden. Evde çikolata nasıl yapılır sağlıklı beslenip çikolatadan da vazgeçemeyen kişiler tarafından merak ediliyor. Pratik ve sağlıklı yapımıyla evde çikolata yapımı sıkça tercih ediliyor.

Malzemeler

Kakao Tozu Yöntemi 

1 3/4 bardak (595g) kakao tozu

3/4 bardak (170g) tereyağı, oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış

1/2 bardak (100g) şeker

2/3 bardak (150ml) süt, oda sıcaklığında

1/4 bardak (30g) pudra şekeri

1 bardak (235ml) su

Kakao Çekirdeği Yöntemi (Gelişmiş)

Kakao çekirdeği (0.5 kg başlamak için iyi bir miktardır)

Çekilmiş kahve alarak Adım 1 ve 2 yi atlayabilirsin

Kakao yağı

Yağsız kakao tozu

Şeker

Lesitin

1 vanilya tohumu (tercihe bağlı)

Ölçüler esnektir.

KAKAO TOZU YÖNTEMİ

Bu yöntem kakao tozunu canlandırır ve yapımı kolay bir çikolataya döndürür. Bir tencereye su koy ve ısıt. Kaynama noktasının altında tut. Kakao tozu ve yumuşatılmış tereyağını bir kapta birleştirin. Tamamen düzgün bir krema olana kadar karıştırın. Tortu oluşumunu engellemek için çatal, mutfak robotu ya da blender kullanın. Kakao tozu karışımını sıcak suya dök ve karıştır. Isıyı tekrar yükseltin. Yine kaynama noktasının altında olmalı. Sıcak karışımı bir kaba dökün. Pudra şekerini eleyerek ayrı bir kaba koyun. Tortulaşmış kısımlarını olabildiğince eleyin. Şeker karışımını sıcak kakao karışımı ile birleştirin. Süt ekle. Düzgün ve pürüzsüz bir karışım olana kadar mikserle. Karışımı ince tabakalar halinde farklı kaplara koyun. Çikolata bu kapların şeklini alacağı için, dikdörtgen bir bar için dikdörtgen şeklinde bir kap uygun olacaktır. Bir gece boyunca buzdolabında ya da dondurucuda saklayın.

Yorumlara Git

Dünyanın ilk ekmeği THY’nin New York seferinde

Türkiye'ye verilmeyen F-35 ve Eurofighter'lar o ülkeye gönderilecek

Starlink uyduları dronları tespit etti! Hayalet uçakları da tespit edebilecek mi?

Hamas'tan HÜDAPAR'a dikkat çeken mektup

Pötibör bisküvinin doğum gününe kutlama!