Kadın - Aile
Limonlu cup tarifi: Limon kokusuyla harika görünüşüyle limonlu cheesecake tarifi
Yemeğin ardından midenizi yormayacak! Tadıyla baymayacak tam da size göre lezzetli ve hafif tatlı tarifi önerilerimiz var. Eğer hangi tatlıyı yesem diye düşünüyorsanız işte sofranızı süsleyecek tatlı limonlu cheesecake tarifleri tam size göre. Birkaç temel malzemeyle gelin bu doyumsuz lezzete başlayın... Limonlu cup tarifleri
Limonlu Cup Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için
7 8 adet kedi dili bisküvi
1 çay bardağı süt bulamak için
Muhallebi için
1 litre süt
1 yumurta
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
En son kat limon sosu için
1 tam limon + 1 yarım limon suyu (1. 5 limon yani)
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
3 limon kabuğu rendelenmiş
Limonlu Cup Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kedidillerini 2 ye bölüp süte batırıp cuplarımıza pay edelim. Muhallebimizi hazırlayalım. Vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alalım ve karıştıralım. Ardından ocağa alalım. Muhallebi göz göz olana kadar pişirelim ve göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya ve margarini katıp karıştırıp iyice cuplara pay edelim. Bu esnada cuplarımızı bir kenara alalım ve dinlendirelim. Ardından limon sosu için. Bir tencereye bütün malzemeleri alıp ocağa alalım ve koyu kıvam alana kadar pişirelim. Jöle kıvamı olmalı ardından hazır olan limon sosumuzu da cuplara pay edelim ve buzdolabında 2 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
İlişkili haber:
Diğer tarif
Hazırlaması çok kolay olan nefis bir tatlı olan cheesecake son zamanlarda vazgeçilmez tatlarımız arasına girdi. Tatlı ve tartın harika bir kombinasyonu olan limonlu cheesecake tarifine malzeme listesiyle başlıyoruz.
LİMONLU CHEESECAKE MALZEMELERİ
İşte kremsi dokusu ve içinizi ferahlatacak limon aromasıyla oldukça kolay yapabileceğiniz limonlu cheesecake malzeme listesi.
7 adet petibör bisküvi
1 yemek kaşığı esmer şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
350 gr krem peynir (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1/2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı ekşi krema
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özü
3 yemek kaşığı limon suyu
LİMONLU CHEESECAKE YAPILIŞI
Fırını 175 derecede ısıtın ve pişirme kalıplarını tepsiye yerleştirin.
Orta büyüklükte bir kasede bisküvileri, esmer şekeri ve erimiş tereyağını karıştırın. Karışımı pişirme kaplarına eşit miktarda bölün ve 12-15 dakika boyunca, sertleşene kadar, buzlukta bekletin.
Krem peyniri yumuşak bir kıvam elde edene kadar çırpın. Toz şekeri ve kremayı karıştırarak ekleyin. Yumurtaları tek tek, çırparak ekleyin. Son olarak da vanilya özünü ve limon suyunu ekleyin ve yine yumuşak bir kıvam elde edene kadar çırpın. Bu karışımı buzlukta beklettiğiniz pişirme kaplarına dökün.
20-22 dakika kadar, yani ortaları katı bir kıvam alana kadar fırında pişirin. Daha sonra fırından çıkarttığınız kekleri en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Dilerseniz bu nefis tadın üzerine limon sosu yapabilirsiniz.
CHEESECAKE LİMON SOSU TARİFİ
6 yemek kaşığı (90ml) limon suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi
2/3 su bardağı (138g) şeker
6 büyük yumurta sarısı
5 yemek kaşığı (65g) tuzlu tereyağı
Limonlu cheesecake dolapta soğurken limon sosunu hazırlayın. Tüm malzemeleri kaynayan bir su üzerine yerleştirdiğiniz bir kapta birleştirin.
Suyu kaynatmayın, aksi takdirde ısı çok sıcak olur. Buharı bırakmak için kaseyi zaman zaman kabın dışına kaldırın. Karışım koyulaşana kadar sürekli çırpın. Soğuyana ve kalınlaşana kadar buzdolabında saklayın. Daha sonra kek ile buluşturun.
ARDA TÜRKMEN'İN CHEESECAKE TARİFİNİN PÜF NOKTASI NEDİR?
Ünlü şef Arda Türkmen cheesecake tabanı için tam buğdaylı bisküvi kullanılmasını öneriyor ve tabanın dağılmaması için taban harcına bal konulmasını tavsiye ediyor. Tabanın kıtır kıtır olmasını isterseniz ceviz de koyabileceğinizi söylüyor.
Kek muhallebisinin üzerinin yanmasını istemiyorsanız fırına koyacağınız kabın üzerine alüminyum folyo sarabileceğinizin altını çiziyor.