AKİT MENÜ

Gündem

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'dan başıboş köpek çıkışı!

Başıboş sokak köpeği tehdidine ilişkin paylaşımda bulunan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, "Sahipsiz köpekler toplanmalı ve sahiplenen çıkmazsa uyutulmalı. Dünya bunu uyguluyor. Akıl ve din de bunu gösteriyor." dedi.

2022-08-22 19:49:47

 Yeniakit.com.tr 

Geçtiğimiz Ocak ayında, başıboş sokak köpeği tehdidine ilişkin açıklamalarda bulunan Ayasofya Camisi eski Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) yaşadığı dönemde yapılan uygulamaya dikkat çekerek, "Maalesef başka çare yoksa son çare budur. Peygamberimiz (sa) zamanında da başıboş köpekler uyutulmuştur (Buhari ve Müslim)." demiş ve İslam'ın konuya bakışını şöyle özetlemişti: Esas olan insanların ve çocukların hayatını tehlikeye atmamaktır.

'Sahiplenen çıkmazsa uyutulmalı'

Prof. Boynukalın, yıllardır süregelen sorunun çözülememesi ve art arda yaşanan üzücü ölümler sebebi ile bugün bir mesaj daha paylaştı.

"Sahipsiz veya saldırgan köpek sorunu ülke gündeminde yerini koruyor." diyen Prof. Dr. Boynukalın, "Yetkililer Batı'da da uygulanan kanunu uygulasa sorun kalmayacak. Sahipsiz köpekler toplanmalı ve sahiplenen çıkmazsa uyutulmalı. Dünya bunu uyguluyor. Akıl ve din de bunu gösteriyor..." ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Galatasaray'da Mourinho krizi çıkabilir! Gözler Okan Buruk’ta: Böylesi olmamıştı gerçekten…

Emekliler aman dikkat! Maaşınız kesilebilir

Milli takıma çok şey kazandırmış zaten! Şimdi de Süper Lig devine mi gelecek? Akıl tutulması bu olsa gerek…

‘İsrail 2 yıl içinde…’ Umarız dediğin olur siyonist yalakası Trump

''Makas atarak'' 5 kişinin ölümüne neden olmuştu! Trafik teröristine komik ceza