AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Zencefilli ballı süt tarifi: Öksürük şurubu kadar etkili! Yatmadan önce için

En faydalı baharatlardan biri olan zencefili sağlıklı bir beden için beslenme programınızın başköşesine yerleştirilmeniz çok önemli. Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla Orada onlara bir kadeh içirilir ki, karışımı zencefildir. (İNSAN SURESİ / 17 ). Zencefilin faydaları ve zencefilli ballı süt tarifi (Öksürük için) tarifi...

2022-08-24 23:56:59

Zencefil dünyadaki en şifalı baharatlardan biridir. Taze ya da toz halinde tüketilebilin zencefili çaylarda, kurabiyelerde, tatlılarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ülkemizde pek fazla yaygın olmasa da dünyanın farklı coğrafyalarında taze zencefil pilavlar da ve et yemeklerinde de kullanılıyor. Zencefilin tadını seviyorsanız siz de bu farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Her gece uyumadan önce bir bardak zencefilli süt içerseniz bakın neler oluyor?

Şifa deposu

Zencefil ilaç sanayinde de sıklıkla tercih edilir. Tam bir şifa deposu olan zencefili düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzda önemli değişimler meydana gelir. Özellikle de uyumadan önce ılık süt ile karıştırıp içeceğiniz zencefil bedeninizi birçok hastalığa karşı korur. Peki, her gece bir bardak zencefilli süt içmenin faydaları nelerdir?

Karaciğeri temizler

Bilimsel çalışmalar zencefilin karaciğer için son derece faydalı bir ürün olduğunu ortaya koymuştur. Zencefil karaciğerde yağ asidi birikmesini önler. Bu nedenle her gece içeceğiniz bir bardak zencefilli süt karaciğerinizi toksinlerden arındırır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Zencefil antibiyotik özellik taşır. Bu nedenle vücudun bakteriler ve mantarlara direncini arttırır.

İltihabı azaltır
Yapılan bilimsel çalışmalar düzenli ve ölçülü tüketildiği taktirde zencefilin vücuttaki iltihabı azalttığını kanıtlamıştır.

Kilo vermenize yardımcı olur
Zencefil metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Bu nedenle tüketeceğiniz zencefilli süt fazlalıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.

Osteoporozu önler
Kemik erimesi 40'lı yaşlardan sonra kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Özellikle menopoz döneminde uzmanlar kalsiyum tüketimine dikkat çeker. Ömrünüz boyunca güçlü kemiklere sahip olmak istiyorsanız; genç yaşlardan itibaren zencefilli süt içme alışkanlığını kazanabilirsiniz.

Mışıl mışıl bir uyku
Zencefilli ve ballı bir bardak ılık süt mışıl mışıl bir uyku çekmenize yardımcı olur. Arzu ederseniz sütünüzün içerisine zencefil ve balın yanı sıra zerdeçal ile tarçın da ekleyebilirsiniz.

Gıcık haline gelen öksürüğü geçirmek için evde yapabileceğiniz doğal karışım tarif

Zencefilli Ballı Süt (Öksürük İçin) Tarifi İçin Malzemeler
1 fincan bal
1, 5 çay kaşığı zencefil
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)

Zencefilli Ballı Süt (Öksürük İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

Bal ve zencefil karıştırılıp bu karışımdan dolu dolu bir tatlı kaşığı bir bardak süte eklenir. Sabah akşam bir bardak içilir. Süte eklemeden tüketmek isterseniz daha etkili oluyor. Onun da 1 tatlı kaşığı yatmadan ve zencefil tadını alarak tüketilmesi gerekiyor. Afiyet olsun. 

Bal 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalırsa besin değerini yitireceği için sütün ısısına dikkat ederseniz daha sağlıklı olur.

Yorumlara Git

Formadaki unvan dikkat çekti! Hacıosmanoğlu, Başkan Erdoğan’ın huzurunda…

Trakya’da doğalgaz keşfeden Transatlantic süre uzatma aldı!

Hizbullah lideri Netanyahu’ya meydan okudu: Çok büyük karşılık vereceğiz!

Meteoroloji sarı alarm verdi! Sağanak, hortum, dolu geliyor…

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri! Türkiye'nin yeri dikkat çekti