AKİT MENÜ

Ekonomi

İstanbul-Ankara hızlı tren seferleri başlıyor

İstanbul ile Ankara arasını 3 saate indirecek olan Yüksek Hızlı Tren, mayıs ayının ikinci yarısında seferlere başlayacak.

2014-04-30 20:21:02

Bakan Elvan, Sudan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Bader Eldin Mahmoud Abbas ve Sudan Tarım ve Sulama Bakanı İbrahim Mahmoud Hamid'i ile Bakanlıktaki makamında görüştü. Görüşme sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Lütfi Elvan, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Seferlerinin Mayıs ayının 2. yarısı başlanacağını ifade ederek hem açılışın gerçekleştirileceğini hem de seferlere başlanacağını kaydetti.

UÇAKTAN UCUZ OTOBÜSTEN PAHALI

Ankara ve İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını 7 saatten 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde sona gelindi. Mart ayında açılması planlanan hatta bilet fiyatları 70-80 lira aralığında olacak. Yeni hat sayesinde iki şehir arasındaki yolcu taşımacılığında demiryolunun yüzde 10 olan payının yüzde 78'e çıkarılması hedefleniyor.

Ankara-İstanbul istasyonları ise şöyle sıralanıyor: Ankara Gar, Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Pamukova, Arifiye, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı