AKİT MENÜ

Siyaset

HDP Ankara Teşkilatı'ndan Semra Güzel provokasyonu! 'Gayr-i ahlaki şekilde gözaltına alındı'

HDP Ankara İl Teşkilatı, kafasında peruğu ile İstanbul'dan Edirne'ye oradan da yurt dışına kaçmayı planlarken yakalanan Semra Güzel için açıklama yapmak istedi. Ankara emniyeti HDP'lilerin provokasyonuna geçit vermedi.

2022-09-06 00:02:56

 Yeniakit.com.tr 

2017 yılında öldürülen terörist Volkan Boran ile dağda çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra dokunulmazlığı kaldırılıp silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan HDP 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel başında peruğu ile yurt dışına firar etmeye çalışırken yakalandı.

HDP Ankara İl Teşkilatı, PKK'lı bir teröristle ilişkisi ortaya çıkan Semra Güzel'i savunmak için açıklama yapmak istedi. Ankara emniyeti HDP'lilerin provokasyonuna geçit vermedi.

'Gözaltına alınması gayr-i meşrudur'

Sakarya Caddesi'ndeki eyleminin engellenmesini "zulüm" olarak değerlendiren HDP'liler, açıklamalarını il binalarında yaptı.

"Sakarya’ya bir çağrı yapmıştık. Ankara Emniyeti’nin zulmüyle karşı karşıya kaldık" denilen HDP'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Dokunulmazlığı kaldırılan Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel'in gözaltına alınması gayr-i meşrudur. Milletvekillimizin gayr-i ahlaki bir şekilde gözaltına alınmasını, bu operasyonun iktidar tarafından düzeysiz ve çirkin bir dil ile propaganda malzemesi yapılması iktidarın acziyetinin göstergesidir.

Yorumlara Git

Galatasaray'ın yıldızından derbi öncesi olay paylaşım

İBB'den skandal dava! Hükümet indirim yapmıştı ama...

Galatasaray'da Mourinho krizi çıkabilir! Gözler Okan Buruk’ta: Böylesi olmamıştı gerçekten…

Emekliler aman dikkat! Maaşınız kesilebilir

Milli takıma çok şey kazandırmış zaten! Şimdi de Süper Lig devine mi gelecek? Akıl tutulması bu olsa gerek…