Kadın - Aile
Kayısı tatlısı tarifi: Kuru kayısılı yaz tatlısı nasıl yapılır? Malatya'nın meşhur ikramlığı kolay kayısı tatlısı yapılışı
Tatlı severler kuru kayısı ile yapılan tatlı tariflerini merak etti. Kayısı tatlısı tarifini denemek isteyenler bu tarifi internette sorguluyor. Peki, kayısı tatlısı nasıl yapılır? Kuru kayısılı yaz tatlısı tarifi nasıl yapılır, püf noktaları ve malzemeleri neler? İşte pratik, kolay kayısı tatlısı tarifi malzemeleri ve yapılışı...
Kayısı tatlı ve yemek tarifleri merakı uyandırıyor. Kayısı tatlısı tarifini denemek isteyenler arama motorlarında kayısı tatlısının tam, kolay ve lezzetli tarifini sorguluyor. Kayısı tatlısı tarifi ve malzeme listesine haberimizde bulabilirsiniz.
EN KOLAY İKRAMLIK: KAYISI TATLISI NASIL YAPILIR?
Görüntüsü ile gözlere hitap eden kayısı tatlısı tadı ile de damaklarda efsane bir tat bırakıyor.
İşte kayısı tatlısı tarifi;
KAYISI TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Üzeri İçin; Kaymak Antep fıstığı
Kuru kayısılı yaz tatlısı nasıl yapılır?
Kuru kayısıların üzerine sıcak suyu ilave edelim ve 10 dakika kadar bu şekilde bekletelim.
Tencereye toz şekeri alalım ve üzerine suyu ekleyerek şeker eriyene kadar karıştıralım.
Daha sonra üzerine kayısıları ekleyelim ve 15-20 dakika kadar kaynatalım.
Kayısılar şerbeti çektikten sonra ocağı kapatalım ve ılıması için bekleyelim.
Daha sonra kayısıların arasına ceviz yerleştirelim ve hepsi bittikten sonra kalan şerbeti kayısıların üzerine kaşık yardımı ile gezdirelim.
Kayısı tatlımızın üzerini kaymak ve toz antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır? Lokanta usulü patlıcan kebabı tarifi: Patlıcan kebabı malzemeleri ve püf noktaları