AKİT MENÜ

Gündem

Küstah Hans’a Alevi tepkisi

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Av. Ali İhsan Şahin, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Türkiye’nin içişlerine karışarak, Aleviler konusunda fitne kokan sözlerine tepki gösterdi. Şahin, “Alevilik, İslam’ın tasavvufi bir yorumudur. Dolayısıyla her Alevi tartışmasız İslam dinine mensuptur” dedi.

2014-05-01 09:47:13

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA - Türkiye’nin iç işlerine karışmasının yanında, “Almanya’da Aleviler daha özgür. Cemevleri ibadethane statüsünde. Hatta Aleviler kendi din derslerini de veriyorlar” şeklinde fitne kokan sözler sarf eden Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’e, Başbakan Erdoğan’ın ardından Aleviler de tepki gösterdi. Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Av. Ali İhsan Şahin, “Alevilik, İslam’ın tasavvufi bir yorumudur. Dolayısıyla her Alevi tartışmasız İslam dinine mensuptur. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir, bu böyle biline. Ehli Beyt’in babası Hz. Ali’yi (ra) red ve inkar eden zihniyet asla ve kati surette Alevi olamaz, olsa olsa ateist olur” dedi.

“ALEVİLERİ ATEİSTLEŞTİRME ÇABALARI VAR”

Evrensel Alevi-Bektaşi Birliği Başkanı Av. Ali İhsan Şahin, ODTÜ’de konuşma yapan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un göz göre göre Aleviliğe dil uzattığını, haddini ve yetkisini aşıp Aleviliği ateistlik gibi göstermeye çalıştığını söyledi. Gauck’un, Almanya ve Avrupa’daki Alevileri ateistleştirme çabalarını Türkiye’ye de taşıma gayreti içine girdiğini belirten Şahin, “Alevilik, İslam’ın tasavvufi bir yorumudur. Dolayısıyla her Alevi tartışmasız İslam dinine mensuptur. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir, bu böyle biline. Ehli Beyt’in babası Hz. Ali’yi (ra) red ve inkâr eden zihniyet asla ve kati surette Alevi olamaz, olsa olsa ateist olur” ifadelerini kullandı.

“SÖZDE DEĞİL ÖZDE ALEVİLERE DANIŞSIN”

Başkan Şahin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanı, Aleviliği öğrenmek istiyorsa ve bu konuda samimi ise, sözde Alevi özünde ise ateist olan bir avuç insana değil, hakiki Alevi milyonlara müracaat etsin, öğrensin. Bu talihsiz ve gerçekleri yansıtmayan konuşmasından dolayı konuk Cumhurbaşkanını şiddetle kınıyoruz.”

“ONLAR DA MÜSLÜMAN”

Başbakan Erdoğan ise Alman Cumhurbaşkanına, “Alevilik ayrı bir din değil ki? Onlar da Müslüman. Niye ibadet yerleri ayrı olsun? Aynı çatıda iki ibadethane olmaz” şeklinde tepki göstermişti.

Yorumlara Git

Petrol fışkıran kuyu için flaş karar! El konulacak

Adalet Bakanı Tunç'tan şehit polis hakkında açıklama!

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi