AKİT MENÜ

Eğitim

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları

YKS ek tercihlerinin sonuçlarının ilan tarihi merak ediliyor. YKS ek tercih kılavuzu ile boş kontenjanlara göre tercihler geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Herhangi bir üniversiteye yerleşmemiş ve yerleşememiş olan adaylar, ek tercih döneminde işlemlerini tamamlayabilecek. Peki YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 YKS ek tercihleri ne zaman bitecek? İşte son tarih ve YKS sonuçları...

2022-09-11 08:27:34

YKS sınavı nedir kimler girebilir?

YKS, üniversiteye girişte YGS ve LYS yerine gelen Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak bilinen sistemin adıdır. Yeni sistem ile birlikte adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giriyorlar. Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 3. Oturum ise Yabancı Dil Testi (YDT) olarak geçmektedir.

2022 YKS ek tercihlerinin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. ÖSYM yaptığı açıklama ile ek tercihler hakkında tarihleri açıkladı..

YKS yerleştirme işlemlerinde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adayların büyük bir merakla takip ettiği ek tercihler için tarihler belli oldu.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada "2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Ek tercih ne zaman 2022?

Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 07-13 Eylül 2022 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

Tercih işlemleri, 07 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir." ifadelerine yer verildi.

YKS ek tercihleri ne zaman bitecek?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS ek tercihleri 13 Eylül saat 23.59'a kadar sürecek.Bu tarihten sonra yapılan tercihler kabul edilmeyecek.

ÖSYM AİS: YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı için TIKLAYINIZ

ek tercih ne zaman açıklanacak 2022 TIKLAYINIZ

YKS tercih robotu için TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİH BOŞ KONTENJANLAR KILAVUZU

YKS ek tercih boş kontenjanlar 2022: ÖSYM AİS ile YKS 2. tercihler ile üniversite boş kontenjanları ve taban puanları kılavuzu ile ilgili tüm detaylar şöyle;

YKS EK TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS ek tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 07-13 Eylül 2022 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 07 Eylül 2022 tarihinde saat 10.00'da başlayacak, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.''

2022 YKS EK TERCİH TARİHLERİ TAKVİMİ
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022 YKS) ek tercih tarihlerini duyurdu. Açıklamaya göre YKS ek tercih takvimi şöyle belirlendi;

YKS ek yerleştirme tercihleri, 7 Eylül - 13 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak. YKS ek tercih ücret ödemeleri ise 14 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

YKS ek yerleştirme elektronik kayıtları, 25 Eylül - 28 Eylül tarihleri arasında; üniversitede ek yerleştirme kayıtları ise 6 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

İlginizi çekebilir → 10 Eylül 2022 hava durumu: Bugün hava nasıl olacak? → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun