AKİT MENÜ

Gündem

Yenikapı için 300 otobüs

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları öncesi İstanbul’da alınan tedbirleri açıklayarak, Taksim’de mitinge izin vermeyeceklerini tekrarladı.

2014-05-01 09:41:55

1 Mayıs’ta provokasyon olabileceğine dair duyumlar aldıklarını ve önceki gün bazı uzun namlulu silahlar ele geçirildiğini belirten Mutlu, “Şehrimizde bir tek kişinin üzülmemesi, bir tek kişinin rahatsızlık ve mağduriyet çekmemesi en büyük dileğimizdir. Hala elimizde istihbari bilgiler var. Bunları kamuoyuyla paylaşabilmem mümkün değil. Yapılan operasyonda 2 kalaşnikof tüfeği ele geçirildi. Bu şehirde uzun namlulu silahların oluşturduğu bir risk var. Bu mitinge katılacak olanların can ve mal güvenliğini korumak gibi bir zorunluluğumuz var. Bu işi en iyi yapabileceğimiz yerin Yenikapı olduğunu da değerlendirdik. Dolayısıyla Yenikapı’da yapılması 1 Mayıs’ın kutlanmasına halel getirmez” dedi.

Mutlu, ilk kez bir Emek ve Dayanışma Günü’nde, işçilerin bayramı huzur ortamında kutlayabilmeleri için kamu imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayarak, “300 İETT aracını da bu amaçla gerek Anadolu gerekse Avrupa yakasında istenilen her noktadan geliş ve gidiş ücretsiz sağlamak üzere tahsis ettik. Dolayısıyla Yenikapı’ya ulaşımda herhangi bir sorun kesinlikle olmayacak. Çünkü Yenikapı’ya ulaşım yollarından örnek vereyim; Marmaray çalışacak. Marmaray’ın çalışmasıyla ilgili hiçbir kısıtlamamız yok. Kadıköy-Kartal metro hattı çalışacak. Beylikdüzü-Topkapı metrobüs hattı çalışacak. Boğaz köprülerinde herhangi bir problem yok.” diye konuştu.

PROVOKASYON UYARISI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “İstihbarat birimlerinde, yasadışı terör örgütlerinin ve uzantısı olan grupların güvenlik görevlilerine karşı şiddete başvuracaklarına dair bilgiler mevcuttur. Bu durum, Taksim Meydanı ve çevresinde kamu düzeninin ve emniyetinin bozulmasının yanında vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini ciddi şekilde tehlikeye düşürecek niteliktedir. Müracaatçı sivil toplum kuruluşlarının, bahsedilen alanda kutlamaları gerçekleştirerek, istihbari bilgiler doğrultusunda risk oluşacağı görülmekte olan Taksim Meydanı’ndan sarfınazar etmeleri ve emekçi kesime çağrıda bulunarak bu konuda alınmış kararlara göre hareket etmeleri ümit ve arzu edilmektedir. Yenikapı, toplantı ve gösteri alanıdır. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’ye verilen alan burasıdır. Katılımcıların bu alana ulaşmaları için 300 otobüs Valiliğimiz tarafından İETT’den temin edilmiştir” denildi.

TAKSİM’DE 1 MAYIS TEDBİRLERİ

Taksim’de miting ısrarları üzerine, meydan ve buraya çıkan yollarda güvenlik tedbirleri alındı.l Taksim Meydanı’na çıkan tüm sokak başlarına 1 Mayıs günü kapatmak için bariyerler bekletilirken, polis helikopteriyle de bölgede sürekli emniyet uçuşu yapılacak. l Göstericiler tarafından ateşe verilmemesi için meydandaki tüm çöp kovaları kaldırıldı ve tüm MOBESE kameraları konrolden geçirildi. l Taksim Meydanı’nda ve bölgenin hassas noktalarında güvenlik güçleri hazır bekletiliyor. l 1 Mayıs’ta çekim yapmak için bazı basın kuruluşlarına ait canlı yayın araçları yerlerini alırken, kutlama gününde vatandaşların sıkıntı yaşamaması için bazı GSM operatörleri bölgenin çeşitli yerlerine mobil baz istasyonları yerleştirdi.

Taksim’e çıkan yollar trafiğe kapalı

İSTANBUL - İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla trafikteki düzenlemeye ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, Boğaz köprülerinde, E5 ve TEM Otoyollarında trafik akışının devam edeceği kaydedildi. MARMARAY, Kadıköy-Kartal metrosu, Taksim-Yenikapı metro hattı, Bağcılar-Kabataş ve Bağcılar-Topkapı istasyonları arasında seferlerine devam edeceği belirtildi. Metrobüs seferlerinin Avrupa Yakası’nda Beylikdüzü-Topkapı istasyonları arasında karşılıklı seferlerine devam edeceği bildirildi.

Deniz ulaşımında, Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na yapılacak tüm seferlerle Adalar seferlerinin normal olarak devam edeceği; Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişlerde Beşiktaş, Kabataş, Karaköy ve Eminönü İskelelerine yolcu taşıması yapılmayacağı aktarıldı.

TRAFİĞE KAPANACAK YOLLAR

Mecidiyeköy Ortaklar’dan itibaren Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsüyü Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi ve Abdulhakhamit Caddesi’nin de trafiğe kapatılacağı bildirildi.

İBB’NİN ALDIĞI KARARLAR

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Valiliği’nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü toplu ulaşım ile ilgili aldığı kararlara yer verildi.

Buna göre, bugün saat 06.00’dan itibaren metro, Yenikapı-Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim arasında yolcu taşıması yapmayacak. Metro seferleri Levent-Hacıosman arasında gerçekleştirilecek.

Taksim-Kabataş füniküler seferleri de belirtilen saatten itibaren yapılmayacak.

Metrobüs hattında saat 06.00’dan itibaren Anadolu yakasından Avrupa yakasına sefer düzenlenmeyecek. Metrobüs hattında Avrupa yakasında Beylikdüzü-Topkapı aktarma istasyonu arasında sefer gerçekleştirilecek.

Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvay Topkapı istasyonuna kadar sefer yapacak. Topkapı-Kabataş arası sefer gerçekleştirilmeyecek.

Kadıköy-Kartal metro hattı ile Aksaray-Atatürk Havalimanı hafif metro hattında seferler normal seyrinde devam edecek.

Anadolu ve Avrupa yakasında istenilen her noktadan geliş ve gidişi ücretsiz sağlamak üzere 300 İETT aracı tahsis edildi. Seferler, Asayiş Harekat Merkezi’nden sorumlu vali yardımcısının talimatları doğrultusunda normale dönecek.

1 MAYIS İÇİN KARDEŞLİK MESAJLARI

Siyasetçiler 1 Mayıs’ın huzur, barış ve kardeşlik içerisinde kutlanmasını içeren mesajlar yayınladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yayınladığı mesajda, insan emeği ve onurunun bir kez daha önemsendiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, barış ve kardeşlik havasında geçmesini dileyerek, “Zaman zaman tartışma ve çatışma atmosferine sahne olan İşçi Bayramı’nın, bu yıl, bir şenlik havasında kutlanmasını temenni ediyorum” diyerek, işçilerin bayramını kutladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün birlik ve beraberliğin yansıması olan müstesna bir gün olarak kutlanması gerektiğini belirterek, “Bugün ayrışmanın değil birleşmenin günüdür. İnanıyorum ki 1 Mayıs’ta tüm meydanlar birlik ve beraberlik türküsü söyleyecektir” ifadesini kullandı. İslam mesajında, “Türkiye’nin barış ve demokrasi yolunda önemli adımlar attığı bu dönemde, şiddetten uzak, barış, kardeşlik ve huzur içinde olması temennisiyle tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlara Git

Adalet Bakanı Tunç'tan şehit polis hakkında açıklama!

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’