AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kazandibi tarifi nasıl yapılır? Kolay, orjinal, ev usulü kazandibi tarifi sizlerle

Kazandibi tarifini denemek isteyenler kazandibinin en pratik, en kolay ve pastane usulü kazandibi tarifini araştırıyor. Peki, kazandibi nasıl yapılır? Orjinal kazandibi tarifini yapmaya ne dersiniz. İşte ev yapımı, pastane usulü kazandibi tarifi üstelik bu tarifle borcamda kazandibi tarifi olarak ta yapabilirisiniz.

2022-09-12 17:58:03

Ev usulü kazandibi tatlısı tarifinin malzemeleri yapılışı arama motorlarında sorgulanıyor. Kazandibi tarifi her ne kadar dışarıda yenen bir tatlı olsa da evde yapmak da mümkün. Yedikçe damaklarda efsane bir tat bırakan kazandibi çoğu kişi tarafından sevilen bir tatlı. Peki, kazandibi tarifi nasıl yapılır? İşte Kazandibi tarifi malzemeleri ve yapılışı...

KAZANDİBİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
15 gr margarin
1 çay bardağı file badem
Tepsi dibini yakmak için;

15 gr margarin
3 çorba kaşığı tozşeker

KAZANDİBİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta karıştırın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpın. Kalan süt ve toz şekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin. Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin. Servis yapın.

Afiyet Olsun!

 

Yorumlara Git

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil

Dünyanın ilk ekmeği THY’nin New York seferinde