AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Gerçek kakaolu pastacı kreması: Tam ölçü tarifi

Özellikle pasta ara tabanına sürülen kremanın kıvamı ve lezzet dengesini iyi ayarlarsanız, sınıfı geçemeyecek pasta yoktur. Bu gün tam kıvamında, yoğun bir pastacı kreması tarifi paylaşıyoruz...

Güncelleme Tarihi:

Gerçek Kakaolu Pastacı Kreması (Tam Ölçü) Tarifi'nin Malzemeleri

2, 5, su bardağı süt
2 paket vanilya
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı kakao
4 bar bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Gerçek Kakaolu Pastacı Kreması (Tam Ölçü) Tarifi'nin Yapılışı

2 ayrı küçük boy tencerelerimizi hazır ediyoruz. Birisine sütümüz ve vanilyamızı karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutuyoruz. Diğer tenceremize yumurtalarımızı kırıp, şeker ve unumuzu ilave ediyoruz. Ocak kapalı rengi açılana kadar, pürüz kalmayacak şekilde çırpıyoruz.  Kaynama noktasına gelen sütümüzü yumurta-şeker-un karışımımıza yavaşça ilave ediyoruz. Ocağımızı açıp; kıvam alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz ve 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ekleyip hızlıca çırpıyoruz. Ocaktan alıp, İçerisine kakao ve bitter çikolatalarımızı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kapak kapalı ara ara çırparak oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.  Pasta kremasını pasta yapımından mutlaka 1 gece önce yapıp, buzdolabında kapak kapalı bekletmenizi öneririm. Kremanın kıvam bulması açısından bu çok önemli.  Tarif ölçülerimizle; iki katlı bir pastanın tamamıyla ara katları doluyor. Arttırmak isterseniz çift çift arttırmanızda fayda olacaktır.

 

Yorumlara Git

Muhalif Gazeteci Bahar Feyzan'dan dikkat çeken Murat Kurum çıkışı "En Başarılı Bakanlardan Biri"

Güne yine şehit haberiyle başladık... Manisa'da feci kaza

AK Parti'li Mustafa Varank'tan CHP'li Milletvekilini perişan etti: "Biz Hırsıza Hırsız Deriz!"

Ali Karahasanoğlu’ndan Fehmi Koru'ya sert sorular! ‘Menderes’i asanları, şimdi bize Menderes diye tanıtıyorlar’

Yürekler ağza getiren olay! Çok sayıda yaralı var