AKİT MENÜ

Gündem

Kemalistlerin gazabına uğrayan Ayşe Hür geri adım attı!

Sevan Nişanyan'ın, Atatürkçülere ilişkin sözlerini destekleyerek Twitter hesabından paylaşan ateist tarihçi Ayşe Hür, Kemalistlerin lincine uğradı. Hür, Nişanyan'ı destekleyen mesajını silip geri adım attı.

2022-09-23 00:17:50

yeniakit.com.tr

Kendisini 'açık sözlü ateist' olarak tanımlayan Dilbilimci Türk Ermenisi Sevan Nişanyan, Youtube kanalında gerçekleştirdiği canlı yayında önemli itiraflarda bulundu.

"Kendini Müslüman sayan ve beş vakit namazında olan insanlardan her zaman pozitif, dostane ve sempatik yaklaşımlar gördüm." diyen Nişanyan, "Düşmanlığı, devletin simgesi olan diktatörü kendilerine Ata belleyen Atatürkçülerden gördüm. Atatürkçülerle en ufak bir insani ilişkinin olduğuna inanmıyorum." ifadelerini kullandı.

Sevan Nişanyan'ın sözlerini destekledi

Sevan Nişanyan'ın açıklamalarını Twitter hesabından paylaşan ateist tarihçi Ayşe Hür, Nişanyan'ın sözlerini destekleyerek, "Yalnız dediği doğru. Ben yıllardır atesitim diye çizerim, Ramazanlarda 'atesitten bedava sahur sohbetleri' diye Peygamberimiz yaşamadı, kitabınız sonradan derlendi derim, Atatürk'le ilgili sıradan bir eleştirime gösterilen tepkiyi görmemişimdir. Atatürkçüler çok bağnaz." dedi.

Paylaşımını silmek zorunda kaldı

Ayşe Hür paylaştığı destek mesajından sonra Kemalistler tarafından bir dizi hakarete maruz kaldı. Tweet mesajını sildiğini duyuran Hür, ikinci paylaşımında şunları söyledi:

Pişman olduğum yazdığıma, çünkü hemen başladılar, o....u, k....r, k...e diye hakaretler yağdırmaya. Sildim twitimi.

Yorumlara Git

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı