AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Avrupa'nın en prestijli kültür ve kitap fuarı açıldı

Avusturya İslam Federasyonu tarafından on birincisi düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli kültür ve kitap fuarı olarak kabul edilen Dornbirn Kültür ve Kitap Fuarı, yapılan özel törenle açıldı.

 Dornbirn Messehalle'de yapılan açılış töreni büyük bir çoşku içerisinde gerçekleştirilirken, açılışta Türkiye ve Avusturya devlet erkanından da birçok önemli isim hazır bulundu.

  Açılış Programı açılış Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı.

  Programa halkın yoğun ilgisinin yanı sıra, IGMG - İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, Vorarlberg Eyaleti Meclis Başkanı Mag. Harald Sonderegger, Vorarlberg Eyaleti İçişleri Bakanı Ing. Erich Schwärzler, T.C. Bregenz Başkonsolosu Cemal Erbay, T.C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Dornbirn Belediye Başkan vekili Guntram Mäser, IGGIÖ - Avusturya İslam Cemaati Genel Başkanı Dr. Fuat Sanaç, T.C. Kayseri Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, T.C. Bursa Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, T.C. Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıciğer, Dornbirn Fuar Merkezi Genel Müdürü Daniel Mutschlechner, IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Başkanı Abdulhalim İnam, IGMG Genel Başkan Danışmanı Muhammed Turhan, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, T.C. Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Viyana İslam Federasyonu Başkanı Mehmet Arslan,  IGMG Schwaben Bölge Başkanı Davut Koçak, IGMG Güney Bavyera Bölge Başkanı Muhammed Tayyip Sayan, IGMG Berlin Bölge Başkanı Said Jurnal, IGMG Doğu Fransa Bölge Başkanı Eyüp Şahin, IGMG Linz Bölge Başkan vekili Şaban Yaşar ve THY Friedrichshafen Müdürü İbrahim Günaydın katıldılar.

AİF Başkanı (IGMG Arlberg Bölge Başkanı) Abdi Taşdöğen açılış konuşmasında misafirleri selamladıktan sonra başladı ve şunları söyledi:

  "Avusturya İslam Federasyonu, yani İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatları olarak hedefimiz dinimizi, ülkemizi, kültürümüzü – yani kendi değerlerimizi içinde bulunduğumuz topluma anlatmaktır, tanıtmaktır. Bu sebeple dinimiz, ülkemiz ve kültürümüz hakkında yetersiz ve yanlış bilgilere sahip kişilere inancımızın ve kültürümüzün güzelliklerini anatmamız ve bildiklerimizi onlarla paylaşmamız gerekmektedir.

  Özellikle Avusturya’da (Avrupa’da) doğup büyümüş nesilimize, vatandaşlarımıza bu çalışmamızla kültürümüzü ve inancımızı, yani kısacası kimliğimizi aktarmak istiyoruz. Çünkü başarılı bir entegrasyonun gerçekleşebilmesi için insanın sağlam bir kimliğe sahip olması, kendi kimliğini muhafaza etmesi gerekmektedir."

  Fuarın onur konukları olan Vorarlberg Eyaleti Meclis Başkanı Mag. Harald Sonderegger, Vorarlberg Eyaleti İçişleri Bakanı Ing. Erich Schwärzler, T.C. Bregenz Başkonsolosu Cemal Erbay, T.C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Dornbirn Belediye Başkan vekili Guntram Mäser, IGGIÖ - Avusturya İslam Cemaati Genel Başkanı Dr. Fuat Sanaç, IGMG - İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, yaptıkları konuşmada Kültür ve Kitap Fuarının Avusturya için bir zenginlik olduğunu söylediler.

 

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık