AKİT MENÜ

Kadın - Aile

5 dakikada tencerede sufle tarifi: Tadına bayılacağınız kolay mikrodalgada sufle, bardakta sufle tarifleri

Hafif tatlı severler dakikalar içerisinde eşsiz çikolatalı bir tatlıya erişmek aslında çok kolay. Çikolatalı tatlılarından en popülerlerinden biri olan sufle pek çok kişinin favori tatlısıdır. İçindeki eriyik çikolatası ile sufle tam bir lezzet şölenidir. Bir Fransız tatlısı olan çikolatalı sufleyi siz de evinizde yapabilirsiniz. İşte tatlı için en iyi alternatiflerden tariflerden veriyoruz. Gerek evdekilerin gerekse de misafirlerin takdirini toplayacak bir çikolatalı sufle tarifi.

2022-09-25 20:53:59

Fransızca şişmiş anlamına gelen souffle tatlısı Türkçeye ve tatlı mutfağımıza sufle olarak geçmiştir. Özellikle çikolata sevenler için sufle en güzel tatlılardan biridir. Peki sufle nasıl yapılır? En pratik sufle tarifi nasıl yapılır? Bu sufle tarifi ile artık dışarıda sufle yeme alışkanlığına son verin çünkü sizlere birbirinden pratik sufle tarifleri veriyoruz.

5 Dakikada Sufle Tarifi İçin Malzemeler

30 gram tereyağı
Yarım çay bardağı un
40 gram bitter çikolata (sütlü de olabilir isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yumurta

5 Dakikada Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

Sufleyi yapmaya başlamadan önce fırınınızı 200 derecede çalıştırın. Çikolatayı ve tereyağını eritin. Eriyen karışıma unu ekleyin ve iyice karıştırın. Ocağı kapatın. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Harcımız hazır.

Mikrodalgada Sufle Tarifi İçin Malzemeler

-2 çorba kaşığı un
-2 buçuk çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı kakao
-1 adet yumurta
-4 çorba kaşığı süt
-1 çorba kaşığı sıvı yağ

İlginizi çekebilir → Ceviz suyunun faydaları, nasıl kullanılır ve yan etkileri nelerdir? Ceviz suyunu kaç gün içmeliyiz? Tiroidi bitiren çözüm → TIKLAYINIZ

Mikrodalgada Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri karıştırıp elde ettiğimiz hamuru iki bardağa ayırıyoruz. Mikrodalgada 50 saniye pişiriyoruz.

Not: Mikrodalganızın ayarına göre saniye değişebilir.

Mikrodalgada sufle yapımı püf noktaları

Sufle harcını pürüzsüz kıvam alana kadar iyice karıştırmalısınız.
Her mikrodalga fırının çalışma şekli farklı olduğundan pişirme süresini kendi fırınınızda deneyerek bulabilirsiniz.

Bu tarif 4 tane çıkıyor. Daha önceden ısıttığınız fırında 7 dk suflenizi pişirmeniz yeterli. Ama fırınınıza göre pişirme süresi değişebilir. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin rahatça çıkacaktır. Ortası çökünce yemeye hazırdır. Afiyet olsun.

Evde sufle (6 Kişilik - 25 dakika) tarifi

Malzeme Listesi
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
170 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı un
110 gr tereyağı
göz kararı süslemek için pudra şekeri ve çilek

Evde sufle nasıl yapılır?

Muffin kaplarını katı yağ ile yağlayın ve biraz un serpiştirin ve kalıbı sallayarak unun yayılmasını sağlayın. En son kalıbı ters çevirip fazla unun düşmesini sağlayın. Bitter çikolataları tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin. Başka bir kapta yumurtaları tuz ve şekerle birlikte iyice çırpın. Unu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışıma eritilmiş yağlı bitter çikolatayı yavaş yavaş akıtarak ve aynı zamanda karıştırarak yedirin. Hazır olan çikolatalı karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. 200 derece ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Pişen suflelerin üzerine pudra şekeri serperek ve çilekle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Sufleler piştikten sonra hiç zaman kaybetmeden sunuma hazır etmeniz gerekiyor. Yani ikram etmeden sadece 10 dk önce fırına vermelisiniz. Aksi halde içindeki çikolata tamamen donabiliyor.

İlginizi çekebilir → Elma sirkesi nasıl yapılır? İbrahim Saraçoğlu elma sirkesi tarifi: En kolay, eski usul elma sirkesi yapımı → TIKLAYINIZ

Bardakta Sufle Tarifi İçin Malzemeler

1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi
2 çay bardağı un
1 paket sütlü çikolata

Bardakta Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

Aynı kek tarifi gibi bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir kıvam elde edelim, bardakları yağlayıp yarısına kadar dolduralım.
Üstüne çikolataları koyup elimizle içine doğru bastırılır, tenceremize bardakların yarısına kadar dolduralım.
Üstlerini bezle kapatıp pişmeye bırakalım, su kaynamaya başladıktan sonra 5-7 dakika arasında pişirelim, sıcak veya ılık tüketelim.

Tencerede Sufle Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
8 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bitter çikolata ya da damla çikolata
Pudra Şekeri

Tencerede Sufle Yapımı

İlk önce genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım. Suyun yüksekliğini ayarlamak için sufle kaplarınızı tencereye yerleştirip kontrol edebilirsiniz. Kek hamuru için uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar güzelce çırpalım. Sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ilave edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurumu hazır. Isıya dayanıklı kaplarımıza kek harcını paylaştıralım. Kapların yarısını hafif geçene kadar doldurmanız yeterli. Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Kalan bayram çikolatalarını da kullanabilirsiniz, bitter seçmezseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz. Kaynattığımız su dolu tencereye kaplarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım. Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu süre kaselerin boyutuna göre değişebilir eğer kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken keklerinizi alabilirsiniz. Keklerin üzeri hafif çatladığında kontrol etmenizi öneririz. Tencerede suflelerimiz servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

İlginizi çekebilir → Terbiyeli tavuk çorbası (Hasta çorbası) tarifi nasıl yapılır? Şifa Deposu: Lokanta usulü tavuk çorbası→ TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

Saldırı sonrası gündem oldu! İsrail'den Baykar'a gizli ortaklık teklifi

Gerilim büyüyor! Ürdün ve Mısır da savaşa girebilir

Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor

Cumhurbaşkanı imzaladı! Bu fakülteler kapatıldı

Emeklilerin banka hesapları inceleniyor mu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi