AKİT MENÜ

Ekonomi

166 milyar $’ı yakalarız

Nisan’da ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 artışla 13 milyar 153 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatta ‘bahar havası’ yaşandığını belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yılın ilk 4 ayındaki toplam ihracatın ise yüzde 9.5 artışla 53,4 milyar dolar olduğunu kaydetti. Büyükekşi, 166 milyar dolarlık 2014 hedefinin kolaylaştığını söyledi.

2014-05-02 11:51:27

BAŞKAN BÜYÜKEKŞİ, NİSAN AYINDAKİ İHRACAT RAKAMLARINDAN MEMNUN

TİM’den THY’li basın toplantısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nisan ayı ihracat rakamlarını Kastamonu’da açıkladı. Toplantıda THY’ye ait uçak maketi dikkat çekti. Toplantıya (soldan) TİM Sektörler Konseyi Üyesi Ayhan Güner, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu katıldı.

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Nisan ayı ihracat rakamlarını Kastamonu’da açıkladı.  Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen basın toplantısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ildeki mülki idare amirleriyle iş adamları katıldı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Nisan ayında ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 artışla 13 milyar 153 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. İhracatta ‘bahar havası’ yaşandığını belirten Mehmet Büyükekşi, yılın ilk 4 ayındaki toplam ihracatın ise, yüzde 9.5 artışla 53 milyar 428 milyon dolar olduğunu kaydetti.

TİM Başkanı, “Nisan ayında en fazla ihracatı, 2 milyar 97 milyon dolar ile Otomotiv sektörü yaparken, Hazır-Giyim ve Konfeksiyon sektörü 1 milyar 549 milyon dolar ihracat ile ikinci sırada, Kimyevi maddeler sektörü ise 1 milyar 481 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı. Nisan ayında en fazla ihracat artışını yüzde 161 ile Gemi-yat sektörü, yüzde 32 ile Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller sektörü ve yüzde 27 ile Süs Bitkileri sektörü yakaladı” dedi.

AB’YE İHRACAT YÜZDE 22 ARTTI

Avrupa’daki parasal genişlemenin tüketime yansımaya başladığını belirten TİM Başkanı Büyükekşi, “Nisan ayında Malta’ya ihracat yüzde 625, Ekvator’a yüzde 240, Vietnam’a yüzde 200, Dominik Cumhuriyeti’ne yüzde 186, Kolombiya’ya yüzde 185 ve Gabon’a yüzde 177 artış gösterdi. Nisan ayında AB’ye ihracat yüzde 22 artarak 5 milyar 884 milyon dolara, Orta Doğu ülkelerine ihracat yüzde 17 artarak 2 milyar 574 milyon dolara yükseldi” diye konuştu.

Küresel ekonomi ve talebe ilişkin gelişmelerin 2014’ün Türkiye için fırsat yılı olduğunu belirten Büyükekşi, “Veriler, ihracatta gelişmelerin olumlu yönde olduğunu ortaya koyuyor. 2014 yılı hedefimiz olan 166,5 milyar dolarlık ihracata ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

 

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı