AKİT MENÜ

Ekonomi

Yurtdışı geliriyle kârını ikiye katladı

Misyonumuz verimli büyüme Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, 2014 yılında Brisa’nın “gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak” vizyonu doğrultusunda, sürdürülebilir kârlı büyüme misyonuyla Türk ekonomisine ve paydaşlarına değer katacağını dile getirdi. Bayman, araç sahiplerine yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceklerini de ifade etti.

2014-05-02 11:51:49

Brisa, 2014 yılının ilk çeyreğinde net kârını yüzde 92’lik artışla 49,6 milyon liraya yükseltti. Brisa’dan yapılan açıklamaya göre şirket, Ocak-Mart 2014 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre satış gelirlerini yüzde 22 artırarak 388 milyon liraya çıkardı. Şirketin aynı dönemde net dönem kârı ise, yüzde 92’lik artışla 49,6 milyon lira oldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Türkiye’de Aralık 2013’ten bu yana döviz kurunda yaşanan artışın, özellikle ithal ürün ve hammadde fiyatlarının yükselmesine yol açtığını belirtti.

İÇ-DIŞ PAZAR DENGESİ

Yılın ilk çeyreğinde, ihracat yapan bir firma olmanın avantajını kullanmak suretiyle ihracat/iç pazar dengesini kurarak ve kârlılığı optimum seviyeye çıkaran stratejileri uyguladıklarına vurgu yapan Bayman, döviz kuru artışındaki olumsuz etkileri de en az seviyeye indirdiklerini kaydetti.  Bayman, “Bu gelişmeler doğrultusunda, tüm kanallardaki toplam satış gelirlerimiz yüzde 22, toplam net kârımız ise yüzde 92’lik bir artış kaydetti. Yurtdışı satış gelirlerimiz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51’lik artış kaydederken Almanya, Hollanda ve Danimarka’da yeni iş ortakları ile distribütörlük anlaşmaları yaptığımızı da belirtmek isterim” dedi.

 

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı