AKİT MENÜ

Yaşam

Son dakika AFAD deprem: 8 şiddetinde deprem bekleniyor mu? Marmara'da kritik noktada 3.1'lik deprem! Uzman yorumu

Marmara Denizi'nde saat 01.57'de 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem ardından vatandaşlar tarafından 8 şiddetinde deprem bekleniyor mu merak konusu oldu. Yeni deprem uyarısı: Yaşanan depremin küçük ama kritik bir konumda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, Marmara hakkında bölgenin önemini anlattı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Türkiye ve yakın çevresinde meydana gelen depremleri listelemeye devam ediyor. Bulunduğu bölgede deprem olup olmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar Kandilli son depremler listesine bakarak hangi bölgede, kaç şiddetinde deprem meydana geldiğini görebilir. İşte son depremler listesi ve bugün deprem oldu mu tüm detaylar...

2022-10-04 13:31:59

Deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Kandilli Rasathanesi 2022 son depremler listesini güncellemeye devam ediyor. Bugünkü ölçümlere göre büyük ölçekte bir deprem meydana gelmedi. Az önce deprem nerede oldu son dakika: İşte 4 Ekim son depremler.

SON DEPREMLER LİSTESİ

İstanbul'da deprem son dakika şimdi 2022: SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgilere göre; Marmara Denizi'nde 3,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin saati 01.57 olarak açıklanırken derinliği 19.2 km olarak kaydedildi.

Marmara'da kritik noktada 3.1'lik deprem! Uzman isim önemini anlattı

8 şiddetinde deprem bekleniyor mu?

Marmara ve çevresinde beklenen olası büyük bir depremle ilgili çalışmalar devam ederken gece saat 01.37'de kritik bir bölge 3.1'le sallandı.

Kandilli Rasathanesi depreme ilişkin verileri paylaşırken derinliğini 19.2 km olarak paylaşıldı. Prof. Dr. Görür'den Marmara Denizi'ndeki deprem sonrası uyarısı: İstanbul'da deprem...

KÜÇÜK AMA ÖNEMLİ BİR KONUMDA

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, depremin küçük ama konum olarak önemli bir yerde olduğunu söyledi. Naci Görür, milliyet.com.tr'den Sercan Dinç'e 3.1'lik depreme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Görür'ün açıklamaları şöyle; Marmara depremini Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu üzerinde bekliyoruz. Bu kolda 3 parçaya ayrılabilir. Bunlardan biri Adalar'ın güneyinden geçen Adalar Fay Kolu, ikincisi Yeşilköy açıklarıyla Silivri açıkları arasında uzanan Kumburgaz Fay Kolu, bir diğeri de Silivri açıklarından başlayıp Tekirdağ'a kadar uzanan Tekirdağ Fay Kolu.

"SÜREKLİ OLARAK ENERJİ BİRİKTİRİYOR"

Gece olan 3.1 büyüklüğündeki deprem Kumburgaz Kolu'nun üzerinde meydana geldi. Bu Kumburgaz Kolu bizim birinci derecede deprem beklediğimiz fay kolu. Biz o Kumburgaz Fay Kolu üzerinde minimum 7.2 büyüklükte bir deprem bekliyoruz. Bu fay kolu aynı zamanda kilitli bir fay kolu. Yani herhangi bir deprem üretmiyor, sürekli olarak enerji biriktiriyor.

"KAYALARIN DAYANMA GÜCÜNÜ AŞTIĞI ZAMAN DEPREM OLACAK"

Günün birinde biriken enerji oradaki mevcut kayaların dayanma gücünü aştığı zaman deprem olacak. Dolayısıyla bu deprem o kilitli kolun üzerinde oldu. Böyle kilitli fay kolları üzerinde de zaman zaman küçük depremler olabilir.

"BURASI KRİTİK BİR YER"

Bu depremin önemi yer itibarıyla bu kilitli ve deprem beklediğimiz fay kolu üzerinde olduğu için. Burası kritik bir yer. Zaten deprem bekliyoruz. Burada küçük de olsa bu tür depremlerin olması her zaman dikkat çekicidir.

Depreme ilişkin Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklaması:

İlginizi çekebilir → Sigara zam son dakika: Sigaraya en son ne zaman zam geldi? Sigaraya zam geldi mi son dakika 2022? Sigaraya yeni zam gelecek mi? → TIKLAYINIZ

AFAD'dan deprem tatbikatı yapılıyor!

Kocaeli'de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Kocaeli Valiliği koordinesinde, Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Kampüsü enkaz alanında yapılan tatbikata, AFAD, UMKE, sağlık, itfaiye, emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.

Tatbikatta senaryo gereği, AFAD Başkanlığının AFAD-RED sistemi verilerine yansıyan Kartepe merkezli 5,6 şiddetinde deprem meydana geldiği duyuruldu.

Depremde enkaz altında kalan kişilerin olduğu ihbarı üzerine bölgeye sevk edildi. Hızla bölgeye ulaşan ekipler, yaralıları kurtararak hastaneye ulaştırdı. Binaların çevresinde endişeli şekilde bekleyen aileler ise personeller tarafından sakinleştirildi.

Tatbikatta arama kurtarma, yangın, Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) olayları da canlandırıldı.y

Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haluk Görgülü de tatbikatı izledi.

İlginizi çekebilir → Güncel benzin fiyatı: 4 Ekim Salı 2022 güncel akaryakıt fiyatları! Benzin ve motorin kaç TL? → TIKLAYINIZ

 İlginizi çekebilir → Tunç Şatıroğlu'ndan gram, çeyrek ve tam altın yorumu! 4 Ekim gram altın yükseldi: 1000 lirayı aştı! İşte canlı rakamlarda son durum ve altın tahmini… → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı