AKİT MENÜ

Ekonomi

TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır, nereden yapılır, hangi illerde? TOKİ arsa başvuru şartları ve fiyatları? TOKİ arsa başvuru e devlet 2022

TOKİ arsa başvuruları başladı. TOKİ'den flaş e devlet açıklaması geldi. Arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için başvurulara dair tüm bilgileri merak ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan Sosyal Konut Projesi'nin ikinci etabını oluşturan 'İlk Evim İlk İşyerim' projesi kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri satışa sunulacak. TOKİ arsa ve işyeri başvuruları e-devlet üzerinden alınacak. İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022 ve 7 bölgede satışa çıkarılacak arsaların fiyatları ve yerleri de araştırılıyor. Peki TOKİ arsa başvurusu nereden ve nasıl yapılır?, TOKİ arsaları nerede? İşte TOKİ arsa satışı hangi illerde, TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır, TOKİ arsa başvurusu nerden yapılır, TOKİ başvuru ne zaman bitiyor, TOKİ başvurularıyla ilgili merak edilenler...

2022-10-10 13:06:51

Sosyal konut, arsa, işyeri kapsamında binlerce vatandaşa ev, arsa ve iş yeri sahibi olma avantajı sağlayan TOKİ projesi ile ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor..

TOKİ 'İlk Evim İlk İşyerim' projesi kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular alınmaya başladı. Tarihin en büyük Sosyal Konut Projesi konut başvurularının tamamlanmasının ardından gözler TOKİ arsa başvurularına çevrildi. TOKİ arsa başvurusu başladı mı, saat kaçta başlıyor sorularına yanıt aramaya başladı. TOKİ arsa başvurusu nasıl ve nereden yapılır, başvuru şartları neler? İşte TOKİ başvuru ücreti, ve e devlet başvuru ekranı ve proje hakkında detaylar...

TOKİ Sosyal Konut hamlesi 'İlk Evim İlk İşyerim' projesi başvuruları 10 Ekim Pazartesi günü itibarıyla başladı. TOKİ arsa başvurularının başlamasıyla birlikte projeye dair detaylar merak edildi. İşte TOKİ başvuru ücreti, başvuru şartları, arsa bedeli ve TOKİ arsalarının yapılacağı iller...

TOKİ ARSA BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, TOKİ arsa başvurularını Ziraat Bankası Şubelerinden gerçekleştirebilecek.

TOKİ ilk iş yerim başvuruları ise e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

TOKİ İŞ YERİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TOKİ ARSA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlk evim ilk iş yerim proje kapsamında 1 milyon arsa 10 ve bin iş yeri için başvurular e-devlet ve Ziraat Bankası Şubelerinden gerçekleştirilecektir.

Toplu Konut İdaresini (TOKİ) izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasının ardından da arsa tahsisi kesinleşmiş olacak.

İlginizi çekebilir → 15 tatil ne zaman başlıyor? 15 tatil ne zaman bitiyor 2022 - 2023? Sömestr tatili kaç gün? Okulların tatile gireceği tarih→ TIKLAYINIZ

TOKİ ARSA BAŞVURU TARİHLERİ

TOKİ İlk Evim Arsa başvuruları 10.10.2022 - 07.11.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Arsa için yapılan müracaat sayısının öngörülen arsa sayısından fazla olması halinde, noter kurası ile öngörülen arsa sayısının %20 fazlası kadar yedekli olarak hak sahibi belirlenecektir.

İmar planlarının onaylanması, imar uygulamasının sonuçlanarak tescil olmasının akabinde, belirlenen hak sahipleri arasında noter kurası ile arsalar belirlenecektir.

İmar planlarının onaylanması, imar uygulamasının sonuçlanarak tescil olmasının akabinde, belirlenen hak sahipleri arasında noter kurası ile arsalar belirlenecektir.

TOKİ ARSA SATIŞLARI HANGİ İLLERDE NE ZAMAN SATIŞTA OLACAK?

12 Ekim çarşamba günü saat 10.30'da gerçekleşecek olan açık artırmada yer alacak olan iller:

Çanakkale, Eskişehir, Van, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, Tekirdağ, Uşak, Kayseri ve Konya.

13 Ekim perşembe saat 10.30'da gerçekleşecek açık artırmada bulunan şehirler şu şekilde:

Adana, İstanbul, Kocaeli, Şanlıurfa, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Kırıkkale, Manisa, Mersin ve Niğde.

TOKİ ARSA SATIŞI HANGİ İLLERDE?

TOKİ arsaları; Ankara'da 1000, İzmir'de 700, Bursa, Konya, Adana, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 500, Diyarbakır ve Kocaeli'de 450, Eskişehir, Kayseri ve Manisa'da 350, Mersin, Denizli ve Balıkesir'de 300, Van, Erzurum, Trabzon, Tekirdağ'da 250, Afyonkarahisar, Aksaray, Isparta, Çorum, Ordu, Sivas'ta 200, Şırnak'ta 150 ve Kastamonu'da ise 100 adet olmak üzere inşa edilecek.

TOKİ ARSA BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ arsa başvuru bedeli 500 TL olarak duyuruldu.

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 yıl sonraki tarih olarak belirlenecek

Müstakil arsaların fiyatları 192 bin 500 liradan, taksitleri ise 1.604 liradan başlayacak. İkinci tip ise hisseli parseller. Hisseli arsalar 112 bin 500 liradan başlayan fiyatlar ve 937 liradan başlayan taksitlerle sunulacak.

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenecek. Arsa tahsisi yapıldıktan sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatı ödenecek, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksitin 9 yılda 9 eşit taksite bölünecek.

İLK EVİM PROJESİ kapsamında konut başvurusunda bulunan kişiler İLK EVİM ARSA projesine de başvuruda bulunabilirler. Ancak hem İLK EVİM PROJESİ hem de İLK EVİM ARSA projesi Noter kurası sonucunda asil olmaya hak kazanmaları halinde; bu hak sahipleri İLK EVİM PROJESİ ile İLK EVİM ARSA projesinden sadece birini seçmek zorunda olup seçmedikleri hak sahipliğinden vazgeçmiş sayılırlar.

İlginizi çekebilir → Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuru: İŞKUR işçi alımı ne zaman, başvuru şartları neler? → TIKLAYINIZ

TOKİ ARSA SATIŞI BAŞVURU ŞARTLARI

* T.C. Vatandaşı olmak.

* 18 yaşını doldurmuş olmak.

* O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya o ilçe nüfusuna kayıtlı olmak (Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.)

* Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.

* Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır.

* İdaremizce yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

* Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması.

TOKİ'den e-Devlet açıklaması!

TOKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi kapsamında vatandaşlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle bankalar ve E-Devlet sisteminde sorun yaşanmaktadır. Kısa bir süre içerisinde sorun giderilecek ve başvurular alınacaktır. Vatandaşlarımızın bilgilerine sunulur."

TOKİ başvuru ne zaman bitiyor?

Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecektir. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir. Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır.

İlginizi çekebilir → Esnafın finansman ihtiyacı için yeni bir destek kredi paketi yolda! Halkbank aracılığıyla verilecek → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…