AKİT MENÜ

Ekonomi

(TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Türkiye tarihinin en büyük konut projesi ile ilgili bilgiler verdi! TOKİ kura çekimi ne zaman?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ ucuz konut projelerinde başvurular sürmeye devam ederken, başvurularını tamamlayan kişiler ise kura çekiminin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Merakla beklenen sorunun cevabını Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, verdi. Ömer Bulut, sosyal konut projesinin kura çekimlerinin başvurularının bitmesine müteakip hemen yapılacağını söyledi. TOKİ kura takvimi belli oldu Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman? İşte diğer detaylar...

2022-10-14 11:36:29

TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Eylül ayında başlayan TOKİ sosyal konut başvurularına, ucuz konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi başvurdu. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte ise kura çekiminin hangi tarihlerde yapılacağı merakla sorgulanıyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu ve kura çekimi için tarih verdi. Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman?

TOKİ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Türkiye tarihinin en büyük konut projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Ömer Bulut, dev konut projesinde kura çekimlerinin 31 Ekim itibarıyla başvurular biter bitmez ilk hafta gerçekleşeceğini duyurdu.

Bulut, kura çekimi sonrası başvuru bedellerinin de iade edileceğini söyledi.

Buna göre; TOKİ sosyal konut kura çekimi Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşecek.

Evi olanlar TOKİ iş yeri projesine başvurusuyla ilgili açıklama;

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, bir programda canlı yayına katıldı. Bulut, “Konutu olana bu imkanı bu şartlarda tanımamak gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın her zaman dile getirdiği gibi evi olmayan tek bir vatandaş kalmayana dek çalışacağız. Ama işyeri böyle değil. Konutu da arsası da olsa işyerine başvurabilir” dedi. Tarihi sosyal konut projesiyle ilgili bilgiler aktaran Bulut, başvuru sayısının 7.5 milyonu geçtiğini başvurular bittiğinde 250 bin civarında konutun kurasının çekileceğini açıkladı.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU TARİHLERİ

TOKİ sosyal konut başvurularının başlamasıyla birlikte, ucuz konut imkanından faydalanmak isteyen birçok kişi başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında sosyal konut başvuru detayları belli olmuştu.

Buna göre; Proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim arasında kabul edilecek.

e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLECEK Mİ?

TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek.

Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine geri iade edilecek.

KURA PARALARI NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

Kura çekimi başvuru bedelleri, Kasım ayında yapılacak kura çekimi sonrasında vatandaşlara geri iade edilecek.

TOKİ BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ ARSA SATILABİLİR YA DA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Arsayı alan hak sahiplerine tahsis işlemi gerçekleşmesiyle ipotekli ve şerhli tapu tescilleri imkanı sağlanırken altyapı işlemleriyle beraber inşaat süresi de start verecektir. Kanunda yer alan bilgilere göre inşaata başlanması 1 yıl olurken inşaatın tamamlanması ise 2 yıl olacağından bu süre içerisinde herhangi bir satım gerçekleşememektedir.

TOKİ ARSA SATIŞ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

-TC vatandaşı olmak

-18 yaşını doldurmuş olmak

-Başvuru başlangıç tarihin 10 Ekim 2022 olurken bu tarihten önce bağlı olunan belediye sınırlarında ikamet ediyor olmak

-Haneye giren aylık tutarın en fazla 16.000 TL olması olurken İstanbul için bu tutar 18.000 TL'dir. Haneye giren gelir içerisinde devletten alınan aylık ödemeler de dahil edilmektedir.

-Başvuru yapacak hane içerisinde bulunan kişilerin üzerine ev yapmaya müsait bir arsanın bulunmaması gerekir
-TOKİ imkanlarından daha önceden faydalanmamış olmak gerekir

-TOKİ arsa başvurusu için öncelikle 500 TL başvuru bedeli yatırılır. Bu ücret ise noter huzurunda çekilen kura sonucunda asıl kazanan ya da yedek talihli listesinde kişinin çıkmaması durumunda ücret kişiye iade edilir.

-TOKİ tarafından düzenlenen İlk Evim Projesi kapsamında konut başvurusunda bulunan kişilerin aynı zamanda İlk Evim Arsa projesine de başvurabilmektedir.

TOKİ arsa başvurusu listesi için TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → EYT açıklaması son dakika: Ak Parti'den EYT açıklaması! EYT ile kaç kişi emekli olacak? EYT hakkında bilgi → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Cuma namazı saati kaçta? 14 Ekim 2022 - Cuma Hutbesi: Cuma namazı kaçta bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma namazı vakti → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi