AKİT MENÜ

Teknoloji

ROKETSAN'ın yerli füzesi 'Tayfun' Rize'den ateşlendi! 561 km'deki hedefi 12'den vurdu

ROKETSAN'ın yerli füzesi 'Tayfun' Rize'de test edildi. 'Tayfun' 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarı ile vurdu. Rize'den ateşlendi! Yerli ''Tayfun'' 561 km'deki hedefi 12'den vurdu!

2022-10-18 11:47:48

Rize'de Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (ROKETSAN) geliştirdiği yerli füze 'Tayfun' test edildi. Karadan denize yapılan uzun menzilli atışta 'Tayfun', 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarı ile vurdu.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın 'Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi' kapsamında ROKETSAN tarafından füze test atışı yapıldı. Rize-Artvin Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanlığı'na ait apronda, saat 06.50'de karadan denize yapılan uzun menzilli atışta yerli füze 'Tayfun', Sinop açıklarına fırlatıldı. Füze, 458 saniyede 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarı ile vurdu.

İlk yerli seyir füzesi nedir?
Türk Savunma Sanayii'nin devlerinden biri olan Roketsan; karada platform, denizde su üstü araçları ve havada savaş uçağı, SİHA ve helikopterler tarafından atılabilecek yapay zeka özelliklerine sahip yeni seyir füzesi olan Çakır'ı üretti. Seyir füzesi Çakır, ilk olarak Akıncı SİHA tarafından kullanılacak. Türkiye 1500 km füze üretti.

 İlginizi çekebilir →  İslam Memiş, gram altın, dolar, gram gümüş için yeni açıklamalar yaptı! Yeni yol haritasını açıkladı! → TIKLAYINIZ

 

 

Yorumlara Git

Çay ve kahve içen herkesi ilgilendiriyor! Ezber bozan araştırma

Son dakikayla duyurdular! İran, üst düzey ismi öldürdü

Mehmet Şimşek yıl sonu enflasyon hedefini açıkladı

Kaçak Rus okulları mühürlendi! Flaş gelişme!

Formadaki unvan dikkat çekti! Hacıosmanoğlu, Başkan Erdoğan’ın huzurunda…