AKİT MENÜ

Dünya

Tarihi partneri sayılan Balkan ülkesi, Rusya'yı eleştirdi! Sırbistan dümeni AB'ye kırdı

Moskova'nın "tarihi partneri" sayılan Balkan ülkesi, AB üyesi Macaristan ile birlikte, Rusya'ya karşı yaptırımlara katılmakta en isteksiz davranan ülkeler arasında yer alıyordu. Kommersant'ın yorumu: "Sırbistan dümeni AB'ye kırdı"

2022-10-18 12:45:03

Batı, yeni bir hükümet kurmanın eşiğindeki Sırbistan'a yaptırım baskısını arttırıyor. Moskova'nın "tarihi partneri" sayılan Balkan ülkesi, AB üyesi Macaristan ile birlikte, Rusya'ya karşı yaptırımlara katılmakta en isteksiz davranan ülkeler arasında yer alıyordu. Ancak durumun değiştiğine dair belirtilerin sayısı artıyor.

Kommersant gazetesi, Avrupa Birliği yönetiminin ilk kez Sırbistan'a birliğe katılımın Rusya karşıtı yaptırımlara katılımdan geçtiği yönünde sinyaller verdiğini yazdı.

Habere göre, gelişmenin ardından Başbakan Yardımcısı Zorana Mihayloviç, Rusya'yı "toprak ele geçirmek için savaş yürütmekle" eleştirdi. Devlet Başkanı Aleksanr Vuçiç de ülkesinin Rusya karşıtı yaptırımlara katılabileceğini açıkladı.

Gazete öte yandan Sırbistan'da haziran başında son anda iptal edilen Rus diplomasi heyeti çıkarmasının 13-14 Ekim tarihlerinde nihayet gerçekleştiğini yazıyor. Rusya, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksandr Gruşko başkanlığında bir heyetin Balkan ülkesini ziyaret ettiğini açıkladı.

Kommersant yazarları heyetin ziyareti ile ilgili Sırbistan tarafının bir açıklama yapmadığına dikkat çekiyor.


İlginizi çekebilir →Altın fiyatları güncel ne kadar? Gram altın ne kadar? Cumhuriyet, ata, tam, yarım, çeyrek altın güncel fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Bugün (18 Ekim 2022)→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Torba yasa son dakika bugün 2022: Yeni torba yasada neler var 2022? 3 torba yasa ne zaman yürürlüğe girecek? Torba yasa vergi affı! → TIKLAYINIZ

 

Yorumlara Git

Ne siber saldırısı? Resmen sivillere yönelik bir vahşet!

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş