AKİT MENÜ

Gündem

Hüseyin Aygün'ün Esed'i öven tweet'i yalan çıktı

'Esed'in Tunceli Şebbihası' olarak bilinen CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bebek katili Esed'i şirin göstermeye çalıştığı 1 Mayıs tweet'inin yalan olduğu ortaya çıktı.

2014-05-02 19:53:12

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün 1 Mayıs İşçi Bayramı için Twitter hesabından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile ilgili paylaştığı fotoğrafın 2009 yılında Arap Doğalgaz Boru Hattı'nda çalışan işçilerle gerçekleştiği buluşma anında çekildiği ortaya çıktı.

Zulme karşı başlatılan Suriye Direnişi'nin öncesinde, 2009 yılında Arap doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Arap Doğalgaz Boru Hattı'nın Suriye ayağı için çalışmalar başlatılmıştı. İki etap halinde gerçekleştirilecek olan projenin ilk ayağında Suriye-Ürdün sınırından başlayarak Humus bölgesine kadar olan 310 kilometrelik hat bitirilecekti. İkinci kısımda ise buradan Türkiye sınırında Kilis'e kadar uzanacak olan 230 kilometrelik hat tamama erdirilecekti. Suriye Gaz Şirketi tarafından gerçekleştirilen projenin imarını Rus Stroy Trans Gaz Şirketi üstlenmişti.

AYGÜN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Gezi kalkışmasından bu yana Twitter hesabını 'yalan yayma makinesi' olarak kullanan Hüseyin Aygün'ün Beşar Esed aşkıyla yaptığı yalan içerikli paylaşımdan ötürü özür dileyip dilemeyeceği merak konusu oldu.

Yorumlara Git

Adalet Bakanı Tunç'tan şehit polis hakkında açıklama!

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’