AKİT MENÜ

Gıda

İskender kebap tarifi (evde) nasıl yapılır? Lokanta usulü iskender sosu (Bursa iskender) tarifi nasıl yapılır?

İskender kebap oldukça bugün merak uyandırdı. İskender, et severler için vazgeçilmez yemeklerdendir. İzleyiciler internet üzerinden 'Evde iskender kebap nasıl yapılır, Lokanta usulü iskender sosu (Bursa iskender) tarifi nasıl yapılır?' diye araştırmalarda bulunuyor. İşte iskender kebap tarifi...

2022-10-22 23:31:30

İskender kebap Bursa'nın lezziz yöresel yemekleri arasında bulunuyor. Döner kullanılarak yapılan İskender kebap bol tereyağ ve yoğurtla gönüllere taht kuruyor. İskender kebabın evde yapımının zor olduğu düşünülüyor. Ancak evde iskender kebap yapmak oldukça basit. Evde et döner nasıl yapılır? sorusunun cevabını sizinle paylaşıyoruz.

İskender kebap tarifi (evde) nasıl yapılır?

Malzemeler 400 g dana tranç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz Karabiber

Sosu için; 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağ 200 ml domates püresi 1 su bardağı sıcak su Tuz

Servis için;

Tırnaklı pide 2 yemek kaşığı tereyağ 4 sivri biber 2 domates

Kızartmak için; Ayçiçek yağı

Üzeri için; Yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağ

Et döner yapılışı;

Dana bonfile etini streç filme sarıp dondurucuya alın. Yaklaşık 1-1,5 saat buzlukta bekletin. Bıçakla ince dilimler kesebileceğiniz sertliğe geldiğinde eti buzluktan çıkarın.
Keskin bir bıçak yardımıyla ince yaprak şeklinde dilimler kesin. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye etleri alın ve suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin.
Zeytinyağı ve tereyağını da tencereye ilave edip kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
Sosu için zeytinyağı ve tereyağını bir sos tenceresine alıp ısıtın. Domates püresi ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında tuzunu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin. Pideleri küp küp doğrayıp tavaya ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kızartın.
Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın. Biberleri ve dörde böldüğünüz domatesleri yağda kızartıp hazırlayın

Bursa iskender sosu tarifi

Sos yapılışı;
Bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı konulup eritilir. Üzerine salçalar eklenir ve salçanın kokusu çıkarana kadar kavrulur. Daha sonra bir su bardağı su ve isteğe göre bir su bardağı domates rendesi, tuz ve pul biber ilave ederek sos pişirilir.

5 dakikada et döner tarifi: Ev yapımı kolay et döner nasıl yapılır?

5 Dakikada Et Döner Tarifi İçin Malzemeler

Yarım kilo dana döş kıyma
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
1 soğanın suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1. 5 çay kaşığı tuz (tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Kızartmak için :

Tereyağı
Döneri sarmak için :

Yağlı kağıt veya streç folyo

5 Dakikada Et Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeleri bir kabın içine alıp, 5 dakika yoğurun. Ardından, streç folyo veya yağlı kağıda sıkıca sarıp, rulo şekli verin. Derin dondurucuya kaldırıp, iyice donmasını bekleyin.

Pişirmek istediğinizde çıkarıp rahat kesebileceğiniz kıvama gelene kadar yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra ince ince dilimleyin. Hiç bekletmeden tereyağını erittiğiniz tavada, arkalı önlü çevirerek pişirin. Çok ince olduğu için bir iki dakikada pişiyor. İster pilavla, ister pita ekmeğiyle, isterseniz de iskender kebap şeklinde hazırlayarak afiyetle tüketin.

Döner harcını hazırladıktan sonra buzdolabının alt kısmında birkaç saat dinlendirip ardından derin dondurucuya kaldırırsanız dahada lezzetli olur. Soğan suyunu, rendenin ince tarafıyla soğanı rendeleyip süzgüden süzerek elde edebilirsiniz. Kıymanın yarısını kuzu döş, yarısını dana döş olarak da kullanabilirsiniz.

Muhteşem sosu, kızarma dengesi ve yanında verilen garnitürlerle en sevilen fast food ürünlerinden biri olan döneri evde, kıymadan yapmak ister miydiniz? Eğer cevabınız, "evet" ise tarifimize geçebiliriz.

Bu yöntem ile dönerinizi önceden hazırlayıp tek seferlik rulolar halinde derin dondurucuya koyabilir, pişirmeden yarım saat önce çıkarıp kullanabilirsiniz.

Yorumlara Git

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!