AKİT MENÜ

Ekonomi

Dünyaca ünlü ekonomist, Türkiye'yi kötüleyen Özgür Demirtaş'ı yerin dibine soktu

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks'un memleket muhalifi Özgür Demirtaş'a Türkiye ekonomisi üzerinden verdiği cevap gündem oldu.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks sosyal medya hesabından, Ağustos 2022 verilerini paylaşarak Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracatının büyük oranda arttığını ifade etti.

Robin Brooks, Ağustos 2022'deki ihracatın toplam değerinin, Ağustos 2021'e oranla yüzde 110 üzerinde olduğunu belirtti. Bunun tüm zirvelerin üzerinde olduğunu kaydeden Brooks, "Piyasalar, ihracata odaklanan Türkiye ve Rusya arasındaki değişen ticaret ilişkilerine odaklanıyor." paylaşımını yaptı.

Özgür Demirtaş ise Brooks'un yaptığı paylaşıma tepki göstererek ithalat rakamlarına vurgu yaptı.

Robin Brooks, Özgür Demirtaş'a cevap vererek diğer ülkelerin de yer aldığı yeni bir grafik paylaştı ve "Bu, Türkiye'nin dünyanın dört bir yanından ithalatındaki büyümenin dağılımıdır" dedi.

Brooks, "Türkiye'den Rusya'ya ihracatı işaretledim. Çünkü bu hacimler artıyor, fiyat etkisi değil..." sözlerini kullandı.

Brooks'un paylaşımlarını hazmedemeyen Özgür Demirtaş, cari fazla için ise 'efsane' nitelemesi yaparak, "Tweetlerin istemeyerek de olsa bu efsaneyi besliyor." dedi.

Yorumlara Git

Ajanslar son dakika geçiyor! İsrail vuruldu

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!

Çeyrek altın uçuşa geçti!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İstifa edene tazminat hakkı

Türkiye'nin büyük gücü TB2 ve KAAN'a övgü! ABD, Birleşik Krallık ve Fransa detayı bomba