AKİT MENÜ

Otomotiv

Tesla'dan 'Çin' hamlesi: Fiyatlarını düşürdü, büyük indirim!

Tesla, Çin'de 2 araba modelinin satış fiyatlarını yüzde 9'a varan oranlara kadar düşürdü.

2022-10-24 10:26:29

Tesla, Çin'de Model 3 ve Model Y otomobilleri için satış fiyatlarını yüzde 9'a varan oranlara kadar düşürdü. Dünyanın en büyük otomobilindeki talebin yumuşadığına dair işaretler, sektördeki artış trendini tersine çevirdi.

Fiyat indirimleri Tesla CEO'su Elon Musk'ın geçen hafta "bir tür resesyon"un sürmekte olduğunu söylemesinin ardından geldi.

Tesla geçtiğimiz ay da araç satışlarını artırmak için sigorta teşvikleri sunmuştu.

China Merchants Bank International (CMBI), “Tesla'nın fiyat indirimleri, elektrikli araç üreticileri için artan rekabet riskinin altını çizdi. Çin'de, endüstri çapında satışların 2023'e kadar yavaşlaması bekleniyor” dedi.

Tesla CEO'su Elon Musk, Model 3/Y platformunun yarı fiyatına olacak yeni bir elektrikli otomobil platformu üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu! Haberin detayları...

Elon Musk yıllardır daha ucuz bir Tesla modeli üretmekten bahsediyor, ancak enflasyon, elektrikli arabalara olan yüksek talep ve tedarik sorunları, bunun yerine fiyatların yükselmesine neden oluyor.

Tesla mühendislerinin daha önce 25 bin dolarlık bir araç üzerinde çalışacağı duyurulsa da odak noktasının Optimus adı verilen robota ve Model Y'nin üretiminin artırılmasına kaydırılması bu sürecin önüne geçti.

Musk, son yaptığı açıklamada bunun hala planları dahilinde olduğunda belirtti ve Tesla mühendislerinin daha ucuz bir platform üzerinde çalışmaya yoğunlaşacağını duyurdu.

Elon Musk, "Cybertrucks ve Semi için mühendislik işimiz bitti. Dolayısıyla, üzerinde çalıştığımız şey, muhtemelen 3 ve Y platformunun maliyetinin yaklaşık yarısı olacak olan yeni nesil araç. Açık olmak gerekirse, daha küçük ve uygun fiyatlı olacak" dedi.

Tesla'nın Model 3'ü ABD'de şu anda 47 bin dolardan satılıyor.

İlginizi çekebilir → WhatsApp'tan Android'e yeni bir özellik! Özel üç boyutlu avatarlar geliyor! → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Tartışma yaratan sıra dışı proje: Beyaz Saray, Güneş'i karartmayı planlıyor → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → ABD- Amos Hochstein: İsrail ve Lübnan arasındaki deniz sınırı anlaşması 27 Ekim'de imzalanacak → TIKLAYINIZ

 

Yorumlara Git

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de