AKİT MENÜ

Gündem

Sözcü’nün haberi bunun örneği! AK Parti kendi kafasına sıkıyor

AK Parti’nin 20 yıllık iktidar döneminde, vatandaşların günlük hayatını kolaylaştıran yenilikler, önceki yıllarla kıyaslanamayacak şekilde her alanda kendisini hissettirirken, söz konusu yenilikler aynı zamanda AK Parti aleyhine de kullanılıyor..

2022-10-25 14:17:22

AK Parti’nin, hayal bile edilemeyecek yeniliklere imza attığı alanlardan birisi de Adalet Bakanlığı’nın verdiği hizmetler..

Artık adliyeye gitme diye bir dert, trafikte sıkışma, zaman kaybı, kırtasiye masraf vesair hepsi tarih oldu..

Vatandaşlar, eski yıllarda bulunduğu ildeki haklarındaki bir dava dosyasından haberdar olmak için asgari 200-300 TL masraf yaparken, bir gününü harcarken, artık herkes haklarında açılan dava ve icra takiplerini, oturdukları yerden devlet içinde UYAP sisteminden bedava görebiliyorlar.. Tek gerekli şey, internet..

AK Parti'nin yenilikleri, AK Parti aleyhine kullanılıyor

AK Parti’nin, diğer patilerin hayal bile edemediği hizmetleri hayata geçirmesi, aynı zamanda kendisi aleyhine de kullanılmasına sebep oluyor.
Muhalif partilerin vicdansızca eleştirilerinden birisi olan icra takip dosya sayısı da, AK Parti’nin bir hizmetinin, AK Parti aleyhine kullanılmasına en güzel örneklerden birisi.
AK Parti öncesinde bir icra dosyası açmak, avukatların asgari yarım günlerine mal olurken, artık adliyeye bile gitmeden, bürodan hazır formlar doldurularak 5 dakikaya icra takibi yapılabiliniyor, borçluya ödeme emri gönderilebiliniyor.

Eski yıllarda asgari ücretin beşte biri seviyesindeki alacaklar için bile, avukatlar “masraf yaptığımıza değmez” diyerek vekaletname bile kabul etmez iken, şimdi asgari ücretin yirmide biri oranındaki alacaklar için bile, avukatlar vekaletname kabul ediyorlar..

Bu da, icra takip sayılarının artmasına, ve eski yıllara göre sanki ekonomik durum kötüleşmiş gibi bir algı oluşmasına sebep oluyor..
Bugünkü Sözcü ve Cumhuriyet gazetesinde, CHP Milletvekili Fethi Gürer’e atfen yapılan haberler de bunun bir örneği.
Artık avukatlar icra takiplerini bürodan yapabildikleri için, binlerce dosyayı yarım saatte tüm işlemlerini yapabildikleri için, kimse alacağını borçluda bırakmıyor.. Bu durumda icra dosya sayısı da artmış oluyor..

“24 milyon icra dosyası 34 milyar borç var” başlıklı haberlerdeki alacak miktarı icra dosya sayısına bölündüğünde, dosya başına 1,400 TL gibi cüzi bir miktar çıkması da, oluşturulan algının ne kadar vahim boyutta olduğunu ispatlıyor..
AK Parti, Adalet hizmetlerinde işlemleri kolaylaştırmamış olsa, “şu an 24 milyon icra dosyası var” eleştirisine de muhatap olmayacaktı..

Yorumlara Git

ABD Türk tarımını bitirdi! CIA belgelerinde ortaya çıktı, Türkiye ayağa kalkacak

Yunanistan’dan skandal ihlal!! Bodrum'a kadar kovaladılar

Fırsatçılığın böylesi… Küçük Narin’in ismiyle yaptıkları ‘pes’ dedirtti!

Türkiye petrol ve doğalgazı bitirecek enerji kaynağı için öyle bir adım attı ki... ABD ve Almanya şok geçirecek

Galatasaray'ın yıldızından derbi öncesi olay paylaşım