AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ütü altı temizleme yöntemleri: Teflon ütü altı nasıl temizlenir? Tuz, mum ve diş macunu ile ütü altı temizleme

Kıyafetlerimizin düzgün görünmesi için sürekli kullandığımız ütülerin altı kolayca kötü bir hal alabilir. Yeni ütü almak yerine pratik yöntemler ile ütü altını kolayca temizleyip ilk günkü gibi yapabilirsiniz.Ütü kullanırken düzgün kullanmadığınız zaman alt kısmı kolayca yanabilir ve yapışabilir. Çoğu kişi ütüleri bu duruma düşünce atıp yenisini alır. Bunun yerine basit ve etkili yöntemler ile ütülerinizi ilk aldığımız kadar yeni yapabiliriz. Pratik ve etkili ütü altı temizleme yöntemlerini sizler için derledik. Ütünün altı nasıl temizlenir? En kolay yöntemlerle yepyeni ütüler...

2022-10-25 14:43:47

Ütünün Altı Nasıl Temizlenir? En Kolay Yöntemle Yepyeni Görünüm

Sık sık ütü yapıyorsanız, ütünün altı zamanla yıpranmaya başlayacaktır. Dönemsel olarak ütünün temizliğini yaparsanız, ütü altında oluşan leke ve kireçlenmeleri, hatta dalgın zamanlarda yaşadığınız yanık izlerini bile yok edebilirsiniz. Ütünün altında ne olabilir ki diye düşünüyorsanız, en iyisi hemen ütünüzü kontrol etmelisiniz. Altında bulunan buhar deliklerinin zamanla kapandığını ve leke oluştuğunu gördüğünüzde ütü temizliğinin ne denli mühim olduğunu anlayacaksınız.

Pratik bilgilerle hayatı kolaylaştırmaya devam ettiğimiz bu süreçte şimdi sizlere ütünün altını temizleme konusunda bilgiler vereceğiz. Bu bilgileri öğrendikten sonra yanan ve yıpranan ütü altlarını ilk günkü gibi yeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Pratik Bilgiler Ütü Altı Temizleme Yöntemleri

• Diş macunu çoğu kişinin kullandığı etkili bir yöntemdir. Ütü soğukken eski bir diş fırçasına diş macunu sürün. Daha sonra ütü altını bu fırça ile temizleyin. Temizledikten sonra nemli bir bez ile kalıntıları silin. Ütünüzün altı ilk günkü gibi temiz olacaktır.
• Bir bez üzerine tuz dökün. Daha sonra ütü hafif sıcak durumdayken tuzun üzerine basın. Tuz ütü altında yer alan siyahlıkları temizleyecektir ve alt kısmı eskisi gibi olacaktır.
• Bir miktar beyaz sirkeyi ısıtın daha sonra bir bez yardımı ile ütünün altını ovalayarak temizleyin. Beyaz sirkenin asidik yapısı kirlerin hemem temizlenmesini sağlayacaktır.
•Karbonat ve peroksiti karıştırıp ütünün altı soğukken taban kısmına sürün. Bir süre bekleyin. Daha sonra elinize eldiven geçirip bez yardımıyla tabanı silin. bu yöntem oldukça etkili ve kesin bir çözümdür.

Teflon ütü altı nasıl temizlenir?

Ütü altını temizlemek istediğinizde biraz sirke ve karbonat karıştırın. Eski bir bez ile bu karışımı ütü altına sürün ve tabanını silmeye çalışın. Bir iki silmede ütünün tabanında oluşan leke ve kirler yok olacaktır. Teflon ütünün altı nasıl temizlenir diyecek olursanız, kurtarıcınız karbonat ve sirke olacaktır.

Tuz ile ütü altı temizleme
Ütünün altı yanınca nasıl temizlenir diye merak içindeyseniz, bir gazete üzerine bolca tuz dökün ve ütüyü orta ısıda çalıştırın. Daha sonra ütüyü bu tuz üzerine bastırın. Birkaç saniye bekleyin ve ılık bir bezle fişini çektiğiniz ütünün altını temizleyin.

Diş macunu ile ütü temizleme
Bir miktar diş macununu ütünün alt tabanına sürün ve bir bulaşık süngeri ile macunu güzelce tabana yayın. Daha sonra ılık bir bezle tabanı silin ve ütüyü çalıştırıp bir iki defa buhar verin. Ütünün fişini çektikten sonra son temizliği yapın ve tabanda oluşan parlaklığı inceleyin.

Ütü Altı temizleme Mumu
Mum ütü tabanını temizleme konusunda epey etkili olacaktır. Herhangi bir mum hazırlayın ve ütüyü orta ısıda çalıştırmaya başlayın. Isınan ütü tabanına mumu sürün. Tüm yüzeye mum sürdüyseniz kalın bir havlu ile hızlıca tabanı temizleyin.

Yanmış Ütünün Altı Nasıl Temizlenir?

Beyaz Sirke
Beyaz sirke yanan ütünün altı nasıl temizlenir sorunuzun yanıtlarından biri olarak karşınıza çıkıyor. Mutfakta ve banyoda hijyen sağlamak adına kullanılan beyaz sirke, bu yazımızda ütünüzün altını temizleyecek. Ütü altında oluşan yanık lekelerini ve kireç izlerini temizlemek için; bir miktar beyaz sirkeyi bir cezvede ısıtın. Isınan sirkeyi bir havlu yardımı ile ütünün altına sürün ve ovalamaya başlayın. Sıcak sirkenin etkisiyle ütünün altı temizlenecektir.

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay