Gıda
Develi cıvıklısı nedir? Develi cıvıklısı nerenin? (Etli pide) Develi cıvıklısı tarifi nasıl yapılır? Kayseri develi cıvıklısı içi nasıl hazırlanır?
Kayseri'nin Develi ilçesinden tüm Türkiye'nin mutfağına yayılan ve ismini bıçak altında çift kıyılmasından alan meşhur Develi Cıvıklısının tarifi vatandaşlar tarafından en sık araştırılan yemek tarifleri arasında yerini aldı. 2008 yılında ilçe belediyesi tarafından patenti alınan meşfhur Develi cıvıklısını merak edenler için tarifini haberimizde derledik. İşte Develi Cıvıklısı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
DEVELİ CIVIKLISI TARİFİ | Develi'nin meşhur cıvıklısı etli pide, Kayseri mutfağından çıkıp tüm illeri gezmesinin ardından büyük küçük herkes tarafından en sevilen lezzetlerden biri haline gelmeyi başardı. Yapılışına ilişkin ferman dahi çıkartılan ve 2008'de Kayseri'nin Develi Belediyesi tarafından patenti alınan Develi Cıvıklısını evinde yapmak isteyen vatandaşlar için meşhur Develi Cıvıklısı malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik. Develide CIVIKLI nerede yenir derseniz, evde bu tarifle yapıp yiyebilirsiz.
Develi cıvıklısı nedir? Develi cıvıklısı nerenin?
Kayseri'nin develi yöresinde kuşbaşılı pideye verilen addır. develinin kültürüyle özdeşleşmiş bir yemektir. Kayseri'nin Develi ilçesinden tüm Türkiye'nin mutfağına yayıLMIŞTIR.
MEŞHUR DEVELİ CIVIKLISI (ETLİ PİDE) NASIL YAPILIR?
DEVELİ CIVIKLISI MALZEMELERİ
Hamuru için;
1 kilo un
Maya
Tuz
Su
İçi için;
Yarım kilo kuşbaşı et
4 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
5 adet domates
Maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
DEVELİ CIVIKLISI YAPILIŞI
Öncelikle mayalı yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. İç harcını hazırlayalım şimdi. Etlerimizi çok küçük şekilde doğruyoruz. Biberimizi, soğanımızı, domatesimizi ufak ufak doğrayıp, etimizin içine ekliyoruz. Daha sonra biraz sıvı yağ, salçalarımızı, baharatlarımızı ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Hamurumuzdan yumruğumuz kadar beze alıp, uzunlamasına açıyoruz. Harcı ekleyip, pide şekli verip fırına atıyoruz. Piştikten sonra maydanoz, soğan, söğüş ve limonla servis yapıyoruz.
DEVELİ CIVIKLISI PÜF NOKTALARI
Hamur dinlenmediği takdirde pide sert olur.
Etlerin çok küçük doğranması gerekmektedir. Aksi halde doğrarken yağı çıkmaz.
İlginizi çekebilir → Cantık pide tarifi: Ustasından cantık (tatar) tarifi nasıl yapılır? Bursa usulü cantık pidesi hamuru yapılışı ve püf noktaları → TIKLAYINIZ
İlginizi çekebilir → Trabzon yağlısı tarifi: Trabzon yağlaması nasıl yapılır? Karadeniz pidesi Trabzon yağlısı pidesi nefis tarif → TIKLAYINIZ