AKİT MENÜ

Teknoloji

Heyecanlandıran açıklama: En önemli farkı hızı olacak

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Baykar firması tarafından geliştirilen KIZILELMA hakkında heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Demir, "İnsansız savaş uçağının İHA ve SİHA'lardan en önemli farkı hızı olacak" dedi.

2022-10-26 16:25:05

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TRT Haber özel yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

"Biz süreci yakından takip ettiğimiz için bir dizi projeyi beraber görmek bizi de heyecanlandırıyor. Çok sayıda projemiz var. Projelerimizin hepsi önemli. Çünkü bir eksiklik olursa bu size bir zafiyet oluşturabilir" diyen Demir şunları söyledi:

"Herhangi bir ürün çıktığında daha proje çıkmadan ondan sonrası ne olur diye düşünmemiz ve ARGE kuruluşlarımızı çalıştırmamız gerekiyor. Gözümüz ufukta. Yeni projelerin çalışmalarını yapmamız gerekiyor. Yoksa geri kalırız. Füzelerimizle ilgili devam eden çalışmalarımız var. Özellikle uzay ve uydu fırlatma çalışmalarında açıklama yapmadan gitmek bizim için daha emniyetli. Bu çalışmaların devamı olacak."

Milli Muharip Uçak'ın (MMU) 2023 yılında hangardan çıkacağını aktaran Demir, "Uçağımızı ete kemiğe bürünmüş, sistemleriyle beraber hangardan çıkartmış olacağız. Uçuş ondan 1-2 sene sonra olacak" diye konuştu.

"En önemli farkı hızı olacak"

"2023 hedefi Kızıl Elma için de söz konusu. Kızıl Elma'nın modelleri olacak. Uçan platformu yapmanız bir adım olduğu kadar uçan bir platforma koyacağınız unsurlar da önemli" diyerek sözlerini sürdüren İsmail Demir şöyle devam etti:

"Kızıl Elma'nın da uçan bir platform değil uçtuğu zaman ne tür ekipmanlarımızı hangi kabiliyette kullanacağını da görmüş olacağız. İnsansız savaş uçağının İHA ve SİHA'lardan en önemli farkı hızı olacak."

İsmail Demir, "İnsansız sistemler kolay feda edilebilir. En önemli şey insan hayatı. İnsansız araçlarla insan hayatını tehlikeye atmamış oluyorsunuz. İnsansız sistemlere çok çeşitli ortamlarda bir geçiş var. Bir kere insan hayatını tehlikeye atmıyorsunuz. Daha ucuz ve çok sayıda üretiminiz mümkün. Onu uçuran insanın onu rahat uçurabilmesi için gerekli olan birçok sistem var onlardan vazgeçiyorsunuz. Hasmınıza önemli zarar vermesi, onların kafasını karıştırması ve onların göze alamayacağı riskleri göze alarak muharebe yapmanız çok daha etkili olacak. Araç ne olursa olsun her türü aracın sahada akıllı olduğunu düşünmemiz gerekiyor. Akıllı olduğu kadar birbirlerini gören anlayan komuta merkezine bilgi ileten sistemler olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

"Çip konusu bundan 3 sene önce baktığınızda üretimi bir ülkeden geliyordu. Türkiye'de çip tasarımı yapılıyor. Özellikle savunma ve güvenlik sektörü söz konusu olduğunda çipi dışarıya yaptırıyor olmak bir risk konusu olabilir" diyen Demir şunları kaydetti:

"Bu konuda uzman yada belirli mesafe almış ülkelerle yakınlaşma olması gibi bir politika belirledik. Çip üretimi çok büyük yatırımlar istiyor. Bu yatırımları başlatıyor olacağız. Çip konusunda bu kadar farkındalık oluşmuşken herkes kolları sıvadı. Üretime girişti. Türkiye'nin çip konusunda kendi göbeğini keser konumda olması bizim için önemli bunun için çalışmalar yapmaktayız."

Yorumlara Git

Kahramanmaraş’ta korkunç anlar! İş makineleri bir anda toprak altında kaldı

Yiğit Bulut 'Savunma alanında çalışan bir dostuma sordum' diyerek korkutan haberi Türkiye'ye verdi

Katil İsrail’den Beyrut’a saldırı! Hizbullah’ın üst düzey komutanı öldürüldü

Bakan Hakan Fidan’dan dış politikada kararlılık vurgusu!

ABD Türk tarımını bitirdi! CIA belgelerinde ortaya çıktı, Türkiye ayağa kalkacak